2018: Top 10 bøger

Åh 2018. Var året lige hurtigt forbi? Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange, jeg allerede har skrevet 2018 i stedet for 2019. Januar er altid en slags tilvænningsmåned. Jeg læste en masse gode bøger i 2018, og her har jeg samlet mine top 10 bøger fra året, der er gået.

Det er altid svært at vælge, hvilke der har været specielt gode. De kan ofte slet ikke sammenlignes, da det er på vidt forskellige måder, at det har gjort et indtryk. Nogle af dem har rørt mig, nogle har fået mig til at sidde oppe hele natten og andre har varmet mit hjerte. De ti bøger har alle været vanvittigt gode, og de er ikke rangeret efter orden.

A Court of Frost and Starlight af Sarah J. Maas

Jeg bliver sjældent skuffet, når det kommer til Maas. Hun er en helt fænomenal forfatter, der virkelig forstår sig på at skrive vilde karakterer og miljøer. A Court of Frost and Starligt var ikke nogen undtagelse. Bogen er en novelle i en af min absolut favoritserier, nemlig A Court of Thorns and Roses-serien, og det var dejligt at få lidt mere tid med Feyre, Rhysand og alle de andre. Plottet i bogen kan diskuteres, det var ikke fordi den var fyldt med spændning, men den vinder titlen som en af de bedste bøger fordi den tog mig tilbage til universet. Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

Fantastic Beasts and the Crimes of Grindelwald: The original Screenplay af J.K Rowling og David Day

Selvfølgelig kommer Crimes of Grindelwald på top ti. Og her gælder samme princip som før, det var bare rart at være tilbage i det magiske univers! Jeg har lidt svært ved at vurdere historien, fordi jeg synes den udfolder sig meget mere, når den kommer på lærredet. Sådan var det i hvert fald med den første film. Så vinder bogen altså også lige, fordi det er en af de smukkeste bøger, jeg nogensinde har set.

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz

Her er der faktisk tale om en genlæsning. Jeg læste nemlig bogen på engelsk tilbage i januar 2015, og allerede der blev den en af mine favoritbøger. Da CarlsenPuls valgte at udgive den på dansk, var jeg helt oppe at køre! Da forlaget sendte mig bogen, var jeg faktisk en lille smule bange for at gå igang, for den havde bare været så smuk på engelsk. Heldigvis var den lige så smukt oversat, og de to drenges historier rørte mig endnu engang. Jeg har anmeldt bogen her.

The Evolution of Claire af Tess Sharpe

Jeg købte The Evolution of Claire i USA i sommers og kastede mig straks over bogen. Bogen foregår før Jurassic World, hvor Claire er praktikant op til åbningen af parken. Jeg var virkelig vild med bogen. Både fordi det var super interessant at læse om dinosaurerne og fordi Claire virkelig var en fed karakter! Bogen er ikke bare endnu en halvdårlig fanbog om et stort franchise, det er oprigtigt en helt fantastisk bog, som alle dinofans bør læse. Også dem, der ikke er. Den er bare god!

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

2018 blev året, hvor jeg endelig kom i gang med den danske serie Ravnenes hvisken, og sikke et held! Bogen hold mig fanget fra start til slut, og jeg var virkelig fascineret af den verden Malene Sølvsten har skabt. Jeg har altid været meget fascineret af nordisk mytologi, som bogen bygger sig op efter, og det var fedt at mærke, hvor godt Sølvsten har sat sig ind i mytologien. Jeg er i gang med bog nummer to, og jeg kan mærke, at den lægger op til lige så storslået en fortælling om Anne og de andre.

Kragens kald af Leigh Bardugo

Six of Crows har stået i min reol meget længe, men den har aldrig rigtig talt til mig. Men, da CarlsenPuls sendte mig et anmeldereksemplar af bogen på dansk, så var der endelig en årsag til alligevel at læse historien. Jeg er overordentlig glad for, at CarlsenPuls sendte mig bogen, for jeg var helt vild med det barske miljø i Ketterdam og de seks kragers baggrund. Jeg elskede at komme ind i hovedet på hver af dem og følge deres udvikling. Nu har jeg ikke efterfølgeren, Det korrupte rige, med i bunken her, men den var altså mindst lige så god! Min anmeldelse af Kragens kald finder du her.

Drengen i den stribede pyjamas af John Boyne

Åh, jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte med det her mesterværk. Jeg var så heldig at modtage den illustrerede udgave af Drengen i den stribede pyjamas af CarlsenPuls, og sikke en bog. Den var helt forfærdelig og frygteligt god på en gang. Historien er enormt tragisk, og jeg havde svært ved at læse flere af passagerne for tårerne i mine øjne. Jeg husker, hvordan jeg lagde bogen fra mig sent om aftenen, efter at have fortæret alle siderne, og fuldstændig være ude af stand til at sove. Den gjorde et kæmpe indtryk på mig. Her kan du læse hvorfor.

Fuglemanden af Sarah Engell og Lilian Brøgger

Endnu en bog, der gjorde et kæmpe indtryk på mig i 2018 var Fuglemanden. Den grafiske novelle der i al sin enkelthed med smukke streger portræterede psykisk sygdom og gav stof til eftertanke. Bogen var hurtigt læst, men historien ligger stadig hos mig. Jeg var (og er) virkelig blæst bagover af de sindsygt flotte illustrationer, der virkelig giver Engells ord en helt særlig betydning. Bogen var både skummel og skøn. Min anmeldelse finder du her.

Knivens stemme af Patrick Ness

Knivens stemme er stadig den bog i 2018, jeg, i forhold til længden, læste aller hurtigst. Jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig, da jeg først kom igang med den. Det tog lidt tid at vænne sig til den specielle skrivestil og elendige grammatik, men ret hurtigt blev det en fed detalje i bogen og faktisk noget af det, der fik mig til at være endnu mere imponeret! Du finder min anmeldelse af bogen her.

Store små løgne af Liane Moriarty

(Jeg lånte bogen af min papmor, derfor matcher billedet ikke de andre)

Store små løgne er virkelig en af de bøger, jeg har lyst til at læse igen. Den er meget anderledes fra rigtig mange af de bøger, jeg normalt læser, men ikke desto mindre var den virkelig god. Jeg havde forinden set serien på HBO (Hvilket også i den grad kan anbefales), og da jeg så bogen i min papmors reol, var jeg simpelthen nødt til at læse den. Bogen var selvfølgelig meget lig tv serien, men så var der alligevel nogle ret fede twist, som jeg virkelig godt kunne lide!

Mange af bøgerne er faktisk fra CarlsenPuls, men det er et rent tilfælde. De udgiver bare virkelig gode bøger. Med tilbageblikket her, havde jeg faktisk et ganske fornuftigt læseår i 2018. Allerede i år har jeg læst et par gode bøger, men jeg er spændt på, hvordan min top ti ser ud for 2019, når jeg om et år samler op på det igen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *