ANMELDELSE: “My Life Next Door” af Huntley Fitzpatrick

Billedresultat for MY LIFE NExt doorTitel: My Life Next Door

Udgivelse: 14. juni 2012 af Speak

Forfatter: Huntley Fitzpatrick

Genre: YA Contemporary

Min bedømmelse: ★★★★☆

INFO FRA GOODREADS

“One thing my mother never knew, and would disapprove of most of all, was that I watched the Garretts. All the time.”

The Garretts are everything the Reeds are not. Loud, messy, affectionate. And every day from her rooftop perch, Samantha Reed wishes she was one of them . . . until one summer evening, Jase Garrett climbs up next to her and changes everything.

As the two fall fiercely for each other, stumbling through the awkwardness and awesomeness of first love, Jase’s family embraces Samantha – even as she keeps him a secret from her own. Then something unthinkable happens, and the bottom drops out of Samantha’s world. She’s suddenly faced with an impossible decision. Which perfect family will save her? Or is it time she saved herself?

A transporting debut about family, friendship, first romance, and how to be true to one person you love without betraying another.

MIN BEDØMMELSE

Jeg læste “My Life Next Door” på min sommerferie, og er du gal en perfekt sommerbog. Den har stået på min hylde meget længe, men jeg har hver gang kigget på den, og tænkt: “Du skal læses i solen”. Det er som om selve coveret bare stråler af varme. Der er ingen tvivl om, at denne bog, er én af årsagerne til, at YA er en fantastisk genre!

Men, selvom bogen var en ægte, hyggelig sommerbog, så havde den faktisk et mere seriøst indhold, end jeg regnede med. Jeg var ret overbevist om, at jeg bare havde en let bog foran mig med kærlighedsdrama og sådan. Den har en stille opstart, hvor vi egentlig bare lærer lidt om Samantha og hendes familie. Vi opdager, at der er en underlig splid imellem Samanthas familie og naboerne, the Garrets. Samantha er ikke helt klar over, hvorfor de ikke kan lide dem, for hun er helt betaget af dem. Hver aften sidder hun på taget foran hendes værelse og kigger ind i familien Garrets liv. Hun ser på de mange børn i familien, forældrene og hele dynamikken. Hun drømmer nærmest sig selv ind i deres familie.

“The Garrets were my bedtime story, long before I even thought I would be a part of the story myself.”

Og så sker det jo. Én af de ældre drenge i familien, Jase, opdager Samanthas ‘spionage’, og kravler op til hende. Og der danner de et venskab, som selvfølgelig ender med at føre til mere. Lige på det punkt, rammer bogen en klassisk, kliché romance spot on. Men lad nu det ligge, for Jase er noget af det mest nuttede der er sket i fiktive fyre.

Jeg synes ikke at Samantha er nogen specielt spændende karakter. På mange måder, er hun virkelig almindelig, godt nok også rig, men almindelig. Det er præcis hvad der er fedt ved denne bog. Det er som om, at Samantha er konstanten, og at det er alle omkring hende, der er spændende, anderledes, sjove eller direkte forfærdelige karakterer. Tag eksempelvis Jase. Jase er vokset op blandt en masse søskende, økonomien har ikke altid været i top, men det er en kærlig familie. Men, som én af de ældste, har han naturligvis et helt andet ansvar end Samantha, og han er vandt til at tage det ansvar.

Så er der Samanthas mor, Grace. Ugh. Jeg mener det, igennem det meste af bogen, har man praktisk talt lyst til at slå hende ihjel. Grace er politiker og går efter en stor titel. Derfor bruger hun enormt meget til på kampagner og er næsten aldrig hjemme. Samtidig bruger hun meget tid på at være sammen med hendes nye kæreste OG kampagneleder – Clay. Lige fra start fornemmer man, at der er noget ved Clay, som er skidt. Og ganske rigtigt viser det sig også senere, at han ikke har helt rent mel i posen.

Men, så er der karakterer som hele familien Garret. Hver og én er perfekte, og jeg nyder virkelig at læse om store familier, som denne. Der er nærmest lidt “Weasley” stemning over deres familiedynamik, desværre uden magi 😉 Og da Samantha bliver barnepige for de mange børn i familien, får hun endelig lov til at få en fod inden for i familien. Alle er virkelig godt beskrevet og på mange måder vigtige for historien. Især George bragte store smil frem på mine læber.

“Is Jase already gonna marry you?”

I start coughing again. “Uh, No. No, George. I’m only seventeen.” As if that’s the only reason we’re not engaged.

“I’m this many.” George holds up four, slightly grubby fingers. “But Jase is seventeen and a half. You could. Then you could live in here with him. And have a big family.”

Jase strides back into the room, of course, midway through this proposition. “George. Beat it. Discovery Channel is on.”

George backs out of the room but not before saying, “His bed’s really comfortable. And he never pees in it.” 

Desuden har Samantha en såkaldt “bedste veninde”, som hedder Nan. Jeg føler egentlig lidt, at hun er overflødig i historien, og kunne godt være skåret væk. Det er nemlig hendes bror, Tim, der er mere interessant. Han har det svært. Drikker for meget og tager af og til nogle stoffer. Igennem bogen opsøger Tim Samantha for at få penge. Han bliver virkelig beskrevet som usoigneret og taberagtig. Men, Tim ender faktisk med at have en stor betydning for Samantha senere i bogen.

Første del af bogen handler i det store hele om Jase og Samanthas forhold, om Samanthas arbejde som barnepige og om moderens kampagner. Men så begynder ting at ske. Ting, som jeg ikke vil skrive noget om, i tilfælde af, at i ikke har læst bogen. Men der er et uheld, som påvirker flere, end de der står bag. Det er dette uheld, der gør, at bogen handler om så meget mere end kærlighed. Det er det uheld, der binder alting sammen, når det kommer til stykket.

Jeg giver bogen 4/5 stjerner. Den fortjener faktisk næsten  fem stjerner, men det giver jeg den ikke, fordi jeg mener, at bogen godt kunne have været 50 sider længere. Hele slutningen er alt for kort og udetaljeret, hvilket er super ærgerligt. her ville jeg gerne have haft mere at vide, og fået en rigtig slutning på bogen. Så havde der ikke været nogen tvivl om, at bogen havde fået fem store stjerner!

★★★★☆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *