Bøger, jeg gerne vil have filmatiseret

Uha det kan gå galt, nå bøger bliver filmatiseret. Det er gået helt skævt så mange gange *hmpf, hmpf* Percy Jackson, Eragon, City of Bones osv. osv. Men, når det så er sagt, så er der altså også bare rigtig mange gode filmatiseringer derude! Hunger Games bøgerne, Harry Potter bøgerne, Me Before You, The Fault in our Stars, Room og nyeste skud på stammen; tv-serien “13 Reasons Why”. Hvis man sætter dygtige nok folk på sagen, så ender man ofte ud i det flotteste produktioner, så jeg har mange forslag til bøger, der snildt kunne blive filmatiseret. 

For det første ville jeg elske at se alle Colleen Hoovers bøger blive til film. Hun skrive så detaljeret og fantastisk, og jeg ville virkelig elske at få lov til at se mine tanker om personer, miljøer og situationer i hendes bøger blive til virkelighed. Jeg mener det, når jeg siger, at alle hendes bøger har potentiale til at blive til film. Forestil jer “Hopeless” blive til et fantastisk drama i stil med filmatiseringerne af Nicholas Sparks, eksempelvis “Safe Haven”. Og med alle hendes aaaaalt for lækre mandlige karakterer, så kunne jeg nemt forestille mig et par skuespillere perfekte i rollerne 😉

 

Jeg ville også elske at se hele “The Lunar Chronicles” af Marissa Meyer blive filmatiseret. Hele Sci-fi universet hun har skabt er så veludført og originalt. Jeg kunne nemt forestille mig, at man kunne skabe nogle fantastiske miljøer, med de muligheder der efterhånden er for special effects. Prøv lige at forestille jer “Luna”. Hele paladset kunne blive så fantastisk. Desuden vil jeg virkelig gerne se både Cinder, Scarlet, Cress og Winter på film. Sådan et par badass “prinsesser” har afgjort fortjent at blive sat på film.

 

Så er der en bog som “Eleanor & Park” af Rainbow Rowell, som jeg også er helt sikker på ville gøre sig godt på det store lærred. Hele bogen foregår i 80’erne, og det er pludselig blevet meget, meget populært at lave “historiske film”. Og specielt hvis de er i en nær fortid, hvor flere vil kunne genkende elementer og sige “ej gud, sådan én havde jeg da”. Foruden genkendelighed, mener jeg helt klart også, at historien er så god, at den kunne blive filmatiseret. Jeg er faktisk helt sikker på, at filmen ville blive enormt rørende. Og altså, hvis nu det går godt med den her filmatisering, ville jeg virkelig også gerne se alle hendes andre bøger blive til film med tiden.

 

Og så tænker jeg at alle Morgan Matsons bøger ville blive de vildeste, tøse-sommer-film. Alle hendes bøger foregår om sommeren i smukke omgivelser. Hvad enten de så handler om roadtrips, hundeluftning og fantasybøger, familietid eller venskab er de nærmest som skabt til film. Det gode ved bøgerne er, at de også har en dybere mening. “Second Chance Summer” handler ikke kun om en familie der tager i sommerhus, fordi faderen er syg. Det handler om at blive ét som familie og nyde de små glæder. Jeg er faktisk slet ikke i tvivl om, at det ville blive nogle enormt gode film.

Sidst, men overhovedet ikke mindst, er det altså bare en kæmpe drøm at få “Throne of Glass” bøgerne og “A Court of Thorns and Roses”, “A Court of Mist and Fury” og den kommende bog i serien (forhåbentligt er den lige så god!) “A Court of Wings and Ruin” filmatiseret. Faktisk vil jeg aller helst, at bøgerne bliver lavet om til en tv-serie, for jeg mener virkelig at bøgerne egner sig til det. Sarah J. Maas skriver helt fænomenalt, og jeg vil virkelig elske at se hendes vilde univers blive ægte. Jeg forestiller mig at hver bog kunne være en sæson i tv-serien, og at man i hvert afsnit følger forskellige karakterer. Det ville simpelthen være det vildeste!

 

Alle de her filmatiseringer, ville i hvert fald være nogle, jeg ville gå i biografen for at se!

2 thoughts on “Bøger, jeg gerne vil have filmatiseret

  1. Ugly Love af Colleen Hoover er blevet filmatiseret med Nick Bateman som Miles. Jeg ved dog ikke hvornår filmen udkommer. Confess af Colleen Hoover er lige kommet ud som en tv-serie på den amerikanske film tjeneste go90, men det er desværre kun amerikanerne, som kan bruge den hjemmeside. 🙁

    1. Ja, jeg ved at de har været i gang med at filmatisere “Ugly Love”, men aner ikke hvornår vi får noget at se til den. Og det lyder da spændende med “Confess”. Typisk at man kun kan se den i USA…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *