Bogelskerens sociale medie: Goodreads

Jeg elsker at bruge Goodreads. Siden giver mig fantastisk information om bøger, kommende udgivelser, perfekte sæsonbøger og meget mere. Desuden lader den mig følge med i andres læseproces og hvad de går og får lyst til at læse. Det giver mig stor inspiration til, hvad mit næste læseeventyr skal være. Men, bedst af alt holder den styr på, hvilke og hvor mange bøger, jeg får læst i løbet af året. Det giver et super tilbageblik og man bliver mindet om bøger, som man engang har elsket.

Hvert år kan man sætte et mål for, hvor mange bøger man har tænkt sig at læse. Det er super motiverende, og man får virkelig lyst til at læse endnu flere bøger, blot for at opnå ens eget mål. Jeg har i år valgt, at jeg gerne vil læse 45 bøger, hvilket burde være muligt. Dog har jeg haft en marts måned, hvor jeg kun læste to bøger og i kraft af, at jeg starter på et studie til september, vil jeg nok heller ikke få læst lige så meget dér. Ikke desto mindre har jeg en god lang sommerferie, hvor jeg altid får læst en helt masse. Lige nu har jeg læst 15 ud af de 45 bøger, så det er okay.

Ovenover er alle de bøger jeg har læst i 2017 indtil nu. Jeg færdiglæste “Onyx” af jennifer L. Armentrout i går aftes, så en anmeldelse skulle gerne ligge på bloggen inden længe. Jeg har endnu heller ikke fået smidt en anmeldelse af “The Animal Under the Fur” af E.J. Mellow op og det samme gælder “Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth” af Rick Riordan. Jeg mangler kun én bog i Percy Jackson serien, og jeg vil hellere lægge en samlet anmeldelse af serien op.

Mine favoritter indtil nu er “Room” af Emma Donoghue, som du kan se en anmeldelse af her, “Shadow and Bone” af Leigh Bardugo, som er anmeldt her og “It Ends with Us” af Colleen Hoover som jeg også har anmeldt her. Disse tre bøger var alle bøger, jeg gav 5/5 mulige stjerner. Både “Room” og “It Ends With Us” rørte noget dybt i mig og jeg var blæst bagover i begge tilfælde. Begge bøger rørte ved følsomme emner, og det kræver en enorm styrke fra forfatteren. Det var tydeligt, at både Emma Donoghue og Colleen Hoover havde noget på hjertet, da de skrev bøgerne. Begge enormt smukke bøger, som stadig ligger lagret i mit hjerte.

“Shadow and Bone” havde et sindssygt godt plot. Jeg var vild med det univers, som Leigh Bardugo har fået skabt. Så råt og anderledes. Jeg ved ikke særlig meget om Rusland og landets historie, og har egentlig heller ikke været så interesseret nogensinde. Det ændrede sig da godt nok, da jeg læste denne bog. Desuden har hun formået at skrive nogle vilde karakterer og jeg glæder mig til at fortsætte trilogien.

Lige nu lytter jeg til “Extraordinary Means” af Robyn Schneider. Bogen handler om en flok unge mennesker, der alle har tuberkulose. De er sendt til en slags skole, som samler alle disse syge unge, så de ikke smitter andre. Jeg har ikke så langt igen, og jeg satser på at få lyttet færdigt i morgen på arbejde. Indtil videre vil jeg give den 3 stjerner, man lad os nu se.

Derudover har jeg i noget tid været i gang med “Chokolade til Morgenmad” af Pamela Moore. Bogen er oprindeligt udgivet i 1954 og er i år genudgivet på dansk af Lindhart og Ringhof. Jeg modtog bogen til anmeldelse, og den er virkelig god. Den handler om femtenårige Courtney, der gennemgår ungdommens forandringer og udvikling. Man kan godt mærke, at bogen er gammel, men det er stadig de samme problemer, Courtney tumler med. Jeg har dog lagt bogen lidt til siden, da jeg havde nogle andre bøger, jeg gerne ville have læst. Men det er helt sikkert, at jeg skal have færdiglæst bogen på et tidspunkt inden for en overskuelig fremtid.

Og så har jeg været i gang med “Krigen Indeni” af Matilde Kimer i lidt for lang tid. Jeg fik bogen i fødselsdagsgave tilbage i september, fordi jeg virkelig gerne ville læse den. Og tro mig, det vil jeg stadig. Jeg vil gerne være journalist, og derfor nyder jeg at læse om andre, succesfulde journalister. Jeg synes, at Matilde Kimer er enormt sej. Desuden har hun gået på den samme højskole, som mig, hvilket jo var lidt sjovt. Grunden til, at jeg ikke har fået læst mere i bogen er, at det er tung læsning. Bogen handler om ødelæggelserne i Ukraine og er enormt spændende. Men jeg ved meget lidt om hele oprøret, så det tager mig lang tid at få det hele på plads. Derfor læser jeg en gang i mellem 10 sider i bogen, når jeg lige få lyst.

Efter at have færdiglæst en bog i går, skal jeg naturligvis igang med en ny i dag. Hvilken én, ved jeg dog ikke endnu. Måske Goodreads kan være behjælpelig 😉

Hvis du har Goodreads må du hellere end gerne sende mig en venneanmodning, jeg lover at sige ja. Du kan finde mig under navnet “Julie (book.fever)” eller blot trykke på linket her.  Og har du ikke Goodreads, så skynd dig da at få oprettet en bruger. Og så send mig en venneanmodning alligevel 😉

 

2 thoughts on “Bogelskerens sociale medie: Goodreads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *