Bogtag: indrømmelser fra en bogblogger

Som den journalist, jeg nu engang er, så er jeg ikke altid lige god til at svare på spørgsmål – jeg er langt bedre til at stille dem. Jeg tænker ofte alt for længe over svaret og et typisk ikke tilfreds med det svar, der kommer ud over mine læber. Det er derfor jeg elsker at interviewe folk, der kommer med det ene guldkorn efter det andet. For helt ærlig, så ville jeg være en elendig kilde.

Men, når det så er sagt, så er jeg ret vild med bogtags, og det er efterhånden ved at være et godt stykke tid siden, at jeg sidst lavede et. Så da jeg faldt over dette på Sus’ bogblog, blev jeg nødt til at kaste mig over det. 

1. Hvilken bog er har du senest måttet opgive at læse færdig?

Jeg tvinger som regel mig selv igennem de fleste bøger. Enten fordi, jeg skal anmelde dem, og det er svært at gøre uden at have læst dem. Eller også er det fordi, jeg ikke helt kan slippe historien uanset hvor dårlig, den er. Hvad nu, hvis den bliver god alligevel?

Men, den seneste bog, som jeg alligevel var nødt til at lægge fra mig, var Wundersmeden af Jessica Townsend. Jeg var faktisk ret glad for første bog i serien; Nevermoor, som du kan læse min anmeldelse af her. Begge bøger var sendt til mig af Gyldendal, og jeg var meget begejstret. Men, da jeg først kom i gang med Wundersmeden, måtte jeg desværre lægge den fra mig igen et par gange. Jeg indså nok undervejs, at jeg åbenbart er blevet for gammel til den slags bøger.

Måske jeg igen tager den op på et tidspunkt, men for nu bliver den stående i min reol.

2. Hvilken bog er din guilty pleasure?

Hmm, den er svær. Jeg tror egentlig ikke, at jeg har en guilty pleasure bog, for jeg står ved alt det, jeg læser. Så skulle det måske være helt generelt, at jeg elsker pladderomantiske bøger uden det helt store plot. Altså bøger som My life Next Door og Anna and the French Kiss osv. (Nu får jeg helt vildt lyst til at læse Stephanie Perkins’ bøger igen). Sådan en god læs-ved-poolen-og-glem-den-bagefter-bog. Der er det altså lidt sejere at sige: “jamen jeg læste Anna Karenina og Illiaden på min sommerferie. Jeg er så kulturel.”

3. Hvilken bog elsker du at hade?

Jeg elsker ikke at hade nogen bøger.

4. Hvilken bog ville du kaste i havet?

Harry Potter and the Cursed Child. For mens jeg egentlig var glad for den, fordi jeg elsker ALT der her noget med Harry Potter at gøre, så ville jeg nok egentlig helst have været foruden.

5. Hvilken bog har du læst flest gange?

Harry Potter. Jeg er faktisk lige nu ved at genlæse Harry Potter and the Goblet of Fire. Jeg læste første Harry Potter bog, da jeg var seks år og modtog den af Gyldendals Bogklub. Og siden har jeg læst dem et utal af gange. Særligt første og tredje bog. Og min favorit, nu hvor du spørger; Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

6. Hvilken bog ville du hade at få i gave?

En bog i en serie i den forkerte udgave!! Simpelthen så irriterende, for selvom man gerne vil have bogen og læse den, så ser det så dumt ud i reolen. Eller, nu har jeg jo valgt at farvekoordinere min bogreol, hvilket gør det mindre problematisk. Men, jeg har flere af den samme bog i forskellige udgaver. Det er f.eks. tilfældet med A Court of Thors and Roses-serien af Sarah J. Maas. Her besluttede jeg mig først undervejs for at samle på den i hardback frem for paperback.

7. Hvilken bog kunne du ikke leve uden?

Altså, ingen af mine 500-og-nogen bøger vil jeg leve uden. Faktisk var det prioriteret over alt andet, da jeg for snart tre år siden skulle finde mig en lejlighed i Odense, at der skulle være en væg, hvor mine bogreoler kunne stå.

Men allermindst ville jeg nok undvære min Harry Potter samling.

8. Hvilken bog gjorde dig mest gal i skralden?

Jeg er sjældent sådan rigtig sur. Men jeg var sur, da jeg læste om Evan Hansens frygtelige far i Kære Evan Hansen af Val Emmich. Øv, hvor var han bare slet ikke nærværende. Det har jeg gjort mig lidt flere, uddybende tanker om i anmeldelsen her.

9. Hvilken bog har du grædt mest over?

Jeg tuder til reklamer. Den frygtelige reklame fra Tryg, hvor folk læser breve fra deres familie. Eller den med dyrene, der langsomt bliver drevet til vanvid. Okay, sidespor. Men pointen er, at jeg græder ret nemt over bøger, film, tv, sange osv.

Derfor har jeg grædt rigtig mange gange over bøger. Her er nogen af dem, som har fået mig til at græde mest:

  • Jeg løber af Anders Legarth Schmidt. En af mine seneste læseoplevelser, som handler om tabet af datteren til kræft. Hyl.
  • Wonder af R.J. Palacio. Uha, den fremtvang mange tårer for stakkels Auggie, der ikke har det let med sit deforme ansigt.
  • Room af Emma Donoghue. Den er på mange måder ikke en tåreperser. Men den bygger på noget meget trist om en mor og søn, der er indespærret i et lille rum.
  • Drengen i den stribede pyjamas af John Boyne. Den var virkelig hård. Av, der var hård. Den fik mig til at græde, fordi den handler om de frygtelige forhold i koncentrationslejrerne under anden verdenskrig, men set gennem lille Brunos øjne. Meget hård.

10. Hvilket bogcover hader du allermest?

Åh, den er lidt svær. Det er nok lidt en upopulær holdning, men jeg er faktisk ikke så vild med forsiderne på The Mortal Instruments-serien af Cassandra Clare. Men bøgerne er gode, så det viser jo, at man ikke skal dømme en bog på sit udseende!

Hvis du har lyst, så skal du være mere end velkommen til at prøve kræfter med bogtagget! God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *