Vi er alle så forskellige som bogorme. Nogle bruger bogmærker, nogle skriver i bøgerne, nogle læser kun hardbacks osv. Så, i dette lille tag kan i lære lidt om mig om mine læsemetoder. Tagget “currently reading” faldt jeg tilfældigvis over, og jeg synes nu, at det lød meget sjovt.

HVOR MANGE BØGER LÆSER DU AF GANGEN?

Jeg plejede at svare “én bog”, men det er desværre ikke tilfældet mere. Jeg har svært ved kun at holde mig til én bog, da jeg læser forskellige genrer på en gang. Desuden lytter jeg også til lydbøger, og jeg har derfor altid gang i mindst to bøger; en lydbog og en fysisk bog.

HVIS DU LÆSER MERE EN ÈN BOG AF GANGEN, HVORDAN BESTEMMER DU SÅ, HVORNÅR DU SKAL SKIFTE MELLEM DEM?

Lydbøgerne læser jeg på arbejde, mens jeg læser de fysiske bøger når jeg er hjemme. Ellers skifter jeg bare lidt, som jeg har lyst.

SKIFTER DU BOGMÆRKE UNDERVEJS I EN BOG?

Ja…. Men ikke fordi det er et aktivt valg, jeg tager. På en eller anden måde ender jeg altid med at smide mine bogmærker væk og efterlade dem mærkelige steder. Så tager jeg et nyt bogmærke, og et par måneder efter finder jeg det gamle bogmærke under min seng, i min taske eller andre spøjse steder.

HVOR OPBEVARER DU BØGERNE, DU ER I GANG MED AT LÆSE?

De fysiske bøger ligger som regel på mit natbord, da jeg tit læser inden jeg går i seng. Men ellers kan bogen, jeg er ved at læse, findes alle andre steder end i min reol. Måske i køkkenet, på badeværelset, udenfor eller andre steder 😉

HVORNÅR PÅ DAGEN BRUGER DU MEST TID PÅ AT LÆSE?

Det kommer an på, om vi taler hverdag eller weekend. I hverdagene læser jeg tit om aftenen, mens jeg mest læser om morgenen og formiddagen i weekenderne. Medmindre jeg virkelig har gang i en fantastisk bog, vil jeg ofte hellere se film eller tv på weekendaftener.

HVOR LÆNGER LÆSER DU TYPISK AF GANGEN?

Årh svært at sige. Er det en fænomenal bog, hvor jeg så småt nærmer mig slutningen, kan det nemt være 3-4 timer. Men jeg vil normalt sige en times tid.

LÆSER DU HARDBACKS MED ELLER UDEN OMSLAGET PÅ?

Jeg tager altid omslaget af, da jeg helst ikke vil ødelægge det.

HVILKEN STILLING LÆSER DU OFTEST I?

Som regel siddende. Men også stående, gående, liggende, på maven, på siden og alle andre måder.

TAGER DU LÆSESTOF MED DIG, NÅR DU SKAL NOGET?

Hvis jeg bare skal ned til byen eller noget i den stil, så tager jeg ikke bøger med. Men skal jeg have mindst én overnatning et sted, så er der en stor sandsynlighed for, at jeg har en bog med. Man ved jo aldrig om man vågner tidligt eller lige kan få presset lidt læsning ind.

HVOR OFTE OPDATERER DU DIN GOODREADS STATUS PÅ BØGER, DU ER VED AT LÆSE?

Hver gang jeg har lagt en bog fra mig.