De 10 bedste bøger fra 2016

2016 har været et vildt år for mig. Jeg startede året ud med to måneder på Maldiverne og Sri Lanka, hvor jeg virkelig fik en på opleveren. I de to måneder fik jeg dermed ikke læst ret meget, da det ikke rigtig var formålet med turen.

Da jeg kom hjem fra Asien genoptog jeg virkelig læsningen, og fortsatte i stor stil indtil midt august, hvor jeg tog på højskole. Min tid gik med så mange andre fantastiske ting, og læsning blev ikke prioriteret ret højt fra min side, så alt hvad jeg læste i 2016, har jeg læst fra 1. marts til 21. august. Alligevel fik jeg læst 39 bøger, og jeg er nu glad for resultatet. De fleste af bøgerne var virkelig, virkelig gode bøger, men jeg har udvalgt 10 bøger, som bare har været lige dét bedre end de andre.

Bøgerne er ikke ordnet i nogen bestemt rækkefølge, da alle 10 bøger har været 5 stjernede bøger. Bøgerne er alle engelske, da det er mit primære læsesprog.

 img_2087

  1. Cress af Marissa Meyer

Jeg har vcressæret vild med ’The Lunar Chronicles’ siden jeg læste ’Cinder’ sidste år. De første to bøger i serien var virkelig gode, men hold nu op, ’Cress’ var vanvittig god. For det første var det skønt at læse om Scarlet, Wolf, Cinder og Thorne i samme bog. Der sker altid noget magisk, når en forfatter vælger at samle karakterer fra forskellige bøger, og lade dem blive venner. Man er allerede blevet forelsket i den enkelte karakter i karakterens egen bog, og når de så bliver samlet er det bare endnu bedre.

Hvad jeg allerbedst kunne lide ved bogen var dog alle Thorne/Cress øjeblikkene. Jeg blev simpelthen såååå forelsket i Thorne, og han er helt klart røget på listen over yndlings mandlige karakterer.

Hvis du har lyst til at læse serien, men ikke føler for at læse på engelsk, så ved jeg at Høst og Søn har udgiet “Cinder”, den første bog i serien, på dansk, men resten af serien er desværre ikke udgivet på dansk endnu. Du kan finde den danske udgivelse her.

 

  1. Hopeless af Colleen Hoover

hopelessFor mig var 2016 året hvor jeg opdagede Colleen Hoover. Jeg havde aldrig læst noget af hende før, men da jeg så Hopeless på tilbud, købte jeg den, læste den og elskede den. Jeg er helt vild med blandingen af kærlighed og mystik, som Hoover virkelig får til at fungere. Man er hele tiden oppe på dupperne, og det er umuligt at lægge bogen fra sig, i ren spænding over, hvad er skal ske.

Colleen Hoover tager fat i misbrug og incest, hvilket er et meget ømt emne. Men – hun gør det så fantastisk, at alle burde læse bogen. Sproget er, som i alle Hoovers andre bøger, helt vildt smukt, personerne har de vildeste historier og den er umulig at lægge fra sig.

Bogen er endnu ikke kommet på dansk, desværre. Men for at komme lidt i gang med Colleen Hoover, kan du jo læse enten “Forbandede Kærlighed” eller “Måske en dag”, som begge er danske Colleen Hoover udgivelser, som Lovebooks.dk har udgivet. Man kan håber, at de fortsætter med at oversætte CoHo bøger!

  1. Lady Midnight af Cassandra Clare

lady-midnightCassandra Clare er en af mine yndlingsforfattere, og jeg er stor fan af hele shadowhunter-universet. Jeg mener virkelig, at Cassandra Clare har skabt noget helt unikt. Jeg elskede hele ’The Mortal Instruments’ serien, så jeg blev så glad, da jeg hørte om Lady Midnight. Jeg købte bogen da den udkom her i foråret og læste den ret hurtigt. Jeg var ganske enkelt forelsket.

Alt i bogen var virkelig gennemtænkt, og alt gav bare fuldstændig mening i slutningen. Jeg var super glad for at læse lidt om karaktererne fra TMI i bogen, men Clare har i sandhed fået skabt nogle nye fantastiske personligheder. Emma Carstairs er én af de der badass kvindelige hovedpersoner, som virkelig er blevet populære i 2016. Og hele Blackthorn familien gik bare rent ind. Jeg glæder mig virkelig til at læse den næste bog i seiren, for ja, heldigvis er det jo en trilogi!

Gyldendal arbejder pt. på en oversættelse af Lady Midnight, og de forventer udgivelse i foråret 2017.

  1. Magnus Chase and the Sword of Summer af Rick Riordan

magnus-chaseJeg er vild med nordisk mytologi, så jeg måtte bare læse den her bog. Og jeg blev bestemt ikke skuffet! Riordan tog perfekt brug af de gamle myter og blandede dem med mere moderne fortolkninger, og som keder af nordisk mytologi, var jeg yderst tilfreds.

Hvad der virkelig fik mig til at elske bogen var dog Magnus’ karakter. Ham og jeg var blevet rigtig gode venner, hvis han var virkelig, det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi har seriøst PRÆCIS samme sarkastiske humor, og jeg måtter flere gange kaste mig bagover af grin over hans tilgang til verden. Jeg har desværre ikke fået købt den næste bog i serien ”The Hammer of Thor” endnu, men jeg kan slet ikke vente med at få den læst.

Magnus Chase og Kampen om somemrsværdet er titlen på den danske udgave, som Carlsen udgav sidste år. Find den her.

  1. A Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas

acomafDen her serie er en af mine favorit-serier, ligesom Sarah J. Maas ligger i top 3 over yndlingsforfattere. A Court of Mist and Fury er efterfølgeren til A Court of Thorns and Roses, som er en genfortælling af ’Skønheden og udyret’, hvilket i sandhed er et fantastisk eventyr. Men i anden bog bliver hele universet, de lever i, udvidet. Maas har en evne til at skabe fantastiske karakterer. Vi har Feyre, som simpelthen er den sejeste kvindelige hovedperson, men for alle var det vidste den mystiske Rhysand, der kom på førstepladsen over vildeste samt mest fantastiske karakter i hele trilogien. Han tog alle pigers hjerte, er jeg ikke i tvivl om. Han tog i hvert fald mit hjerte, for wauwwww. I maj 2017 kommer den sidste bog i serien, som hedder ’A Court of Wings and Ruin” og jeg glæder mig rigtig meget til at læse den, da ACOMAF virkelig sluttede spændende.

A Court of Mist and Fury er som sagt anden bog i en serie, og den første bog i serien, A Court of Thorns and Roses, udgives på dansk med titlen “Et rige af torne og roser” af Gyldendal d. 28.02.2017. Serien er fantastisk, så jeg vil klart anbefale dig at købe den. Du kan forudbestille den her.

  1. Me Before You af Jojo Moyes

me-before-youJeg har længe haft Me Before You stående på hylden, men den har altid virket uoverskuelig at læse. Derfor var jeg en rigtig dårlig bogorm, og tog med min mor og hendes veninde ind i biografen, for at se filmen først. Og det fik mig altså til at åbne bogen med det sammen, da vi kom hjem, og jeg elskede den. Jeg grinte og græd, og jeg kunne slet ikke få bogen ud af hovedet, da jeg på få dage havde tæsket mig igennem den. Louisa har en fantastisk holdning til verden, og at se hende overføre noget af den livsglæde til Will er bare så livsbekræftende. Jeg havde altså set filmen før bogen, og vidste altså hvordan den sluttede, hvilket som regel er årsagen til at jeg læser bogen først. Men i dette tilfælde gjorde det slet ikke noget. Jeg knuselskede bogen alligevel, og jeg græd lige så meget, som jeg gjorde, da jeg så filmen. Smuk bog.

Ps. Jeg kan klart anbefale at læse bogen på engelsk, da det er britisk engelsk, hvilket er så godt! Den er selvfølgelig også udgivet på dansk, ligesom de andre bøger af Jojo Moyes, med titlen “Mig før dig”.

 

  1. New World Rising af Jennifer Wilson

new-world-risingJeg havde aldrig hørt om ”New World Rising” før, men da Benjamin dannede sit forlag kaldt Oftomes Publishing, var bogen én af udgivelserne. Alle bøgerne fra forlaget var i en kort periode på tilbud på Amazon til Kindle, så jeg købte den til sommerferielæsning. Jeg må indrømme, at det var en virkelig god bog, og jeg nød virkelig hele historien. Bogen er ikke fuldstændig original, og den har mange træk set i andre dystopier. Men den er god, og jeg vil klart anbefale andre at læse den.

 “New World Rising” er desværre ikke udgivet på dansk, og udsigterne er der umiddelbart heller ikke til det.

 

  1. Second Chance Summer af Morgan Matson

second-chance-summerÅh Morgan Matson. Hun skriver de mest perfekte sommer bøger, og da jeg i sommers lå på en liggestol i Grækenland og gik i gang med ”Second Chance Summer”, var jeg slet ikke i tvivl om, at denne ville blive lige så perfekt. Hele bogen foregår i familiens sommerhus, og lægger enorm vægt på familieforhold. Hele familien er i opløsning, men faderens sygdom formår virkelig at samle familien om noget igen. Og ja, jeg tudede i slutningen buycbdproducts bogen, læs den, og du ved hvorfor!

Ingen af Morgan Matsons fantastiske bøger er desværre udgivet på dansk, men de er meget letlæselige, så hvis du ikke normalt læser engelske bøger, så er hendes bøger gode begynderbøger på engelsk.

 

  1. Obsidian (Lux #1) af Jennifer L. Armentrout

lux-1Siden jeg startede min bookstagram i 2014 har jeg set billeder af Lux serien, og bøgerne har været på min ”to buy” liste lige siden. Jeg fik endelig købt den første bog, og jeg blev på inden måde skuffet! Obsidian er sindssygt godt skrevet, og karaktererne er bare så spændende. Og med spændende kommer slevfølgelig den umådeligt lækre, Damon Black. Tænk at kunne få alle piger til at sidde og savle over en karakter, fordi han er beskrevet så godt, at man kan se hele hans lækkerhed for sig. Normalt er jeg slet ikke til aliens og sådan, man når de er, som dem i Lux, så er det altså helt ok.

Som billedet viser, læste jeg Obsidian i bogen “Beginnings”, hvor man både kan læse den første og den anden bog i serien. Jeg er helt vild med udseendet, da det virkelig giver den der “alien-feeling”.

Heller ikke Lux serien er udgivet på andre sprog end engelsk, desværre.

  1. Confess af Colleen Hoover

confessSom den sidste bog på min liste måtte det altså blive endnu en Colleen Hoover bog, for hun skriver altså bare formidabelt. Confess var en helt fantastisk bog, som virkelig rørte noget i mig. Jeg læste den på meget kort tid, da specielt karaktererne i denne bog er så fantastiske. Den kunstneriske Owen er så anderledes fra andre mandlige karakterer, jeg før har læst om, og Auburn mindede mig på mange måder om mig selv. Og i kender det – når en karakter minder om en selv, så føler man også meget mere med personen. Min favoritting ved Colleen Hoovers bøger er, at den ene af hovedpersonerne altid har en passion af en art. Hvis der er noget jeg elsker i det virkelige liv, er det når folk virkelig går op i noget og dyrker det. Om det så handler om computerspil, fiskeri eller kunst, så giver det bare så meget til personen.

Som med “Hopeless”, håber jeg inderligt på, at Lovebooks.dk vælger “Confess”, som en af de Colleen Hoover bøger, der skal oversættes til dansk. Faktisk skulle de bare tage og oversætter alle hendes bøger, ja.

 

Nu glæder jeg mig til virkelig at få læst nogle gode bøger i 2017!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *