Det ultimative bog tag!

Hej derude!

Jeg har fundet det her sjovt bog tag på Anne Sofies blog Siamybooks, og tænkte at det kunne være sjovt at kaste sig ud i. Tagget er oprindeligt lavet af Chapter Chicks.

 1. BLIVER DU KØRESYG, HVIS DU LÆSER, IMENS DU SIDDER I EN BIL?

Jep, jep, jep. Jeg bliver køresyg hvis jeg skal skifte en sang på min telefon, når vi kører, så jeg tør slet ikke begive mig ud i at læse 😉

2. HVILKEN FORFATTERS SKRIVESTIL ER HELT UNIK EFTER DIN MENING, OG HVORFOR?

Det må være J.K. Rowling, som simpelthen har en evne til at skrive i et helt magisk sprog. Bøgerne er på sin vis skrevet til nogle, der er en del år yngre end mig selv. Jeg læse den første Harry Potter bog som 6-årig og jeg ELSKEDE den. Jeg er 21 år nu, og jeg elsker stadig at læse bøgerne! Og selvom jeg nemt forstod sproget dengang, så føler jeg ikke, at det er barnligt nu. At skrive til både børn og voksne i samme bog, er bestemt en unik evne efter min mening.

 

 3. HARRY POTTER ELLER THE TWILIGHT SAGA? 

Helt klart Harry Potter. Ja, jeg er nødt til at indrømme at jeg var ret vild med Twilight bøgerne da jeg var yngre, men som ældre (og klogere, vil jeg påstå) må jeg indrømme, at jeg ikke er helt så vild med bøgerne længere. Nu er det svært at sætte noget som helst op mod Harry Potter, for jeg vil til enhver tid vælge Harry Potter over noget andet. Jeg mener det, hvis jeg kun måtte læse én bog resten af mit liv, så ville det være en af Harry Potter bøgerne. Så ja, Harry Potter er mit svar.

 

4. HAR DU EN BOG MED I DIN TASKE? OG HVAD HAR DU ELLERS I DEN?

Nej, jeg har sjældent en bog med mig ud. Og hvis jeg pludselig får behov for at læse, har jeg både mofibo og kindle på min telefon, så på en måde kan man godt sige, at jeg alligvel altid har en bog på mig. Men, jeg er for nyligt begyndt at lytte til lydbøger (Som du kan læse lidt om her.), hvilket jeg gør på arbejde næsten hver dag. Så selvom jeg ikke har en fysisk bog med mig, så har jeg altid muligheden for at læse eller lytte til en bog på farten alligevel.

 

5. LUGTER DU TIL DINE BØGER?

Det var dog et underligt spørgsmål… men ja, selvfølgelig gør jeg det. Duften af en ny bog er næsten lige så godt som duften af nyslået græs og nybagt kage.

 

6. BØGER MED ELLER UDEN ILLUSTRATIONER?

Jeg læser ikke så tit bøger med illustrationer i, af den simple grund, at der er alt for få bøger med illustrationer i. Jeg havde faktisk nogle gode samtaler med min højskolelærer, som er uddannet illustrator. Hendes afsluttende projekt på studiet, handlede om forholdet mellem forfatter, forlag og illustrator, og hvordan det kunne forbedres. Hvordan illustratoren burde have noget mere at sige, som eksempelvis forsiden på en bog. Vi snakkede meget om det overvejende brug af fotos til bogforsider, og om hvordan det er synd at man ikke benytter sig mere af illustrerede forsider. Jeg mener, se på de illustrerede udgaver af Harry Potter bøgerne? De bliver revet væk fra hylderne, og folk er helt oppe at køre over dem. Og så er der Jandy Nelsons bøger. Bogen “I’ll Give You the Sun” er proppet med illustrationer, og jeg var pjattet med dem.

 

Jandy nelson 1 Jandy Nelson 2

Hvis jeg nogensinde skriver en bog, er jeg i hvert fald ikke i tvivl om, at der skal være abstrakte illustrationer i bogen. Og jeg tager helt sikkert fat i min højskolelærer, og lader hende bestemme illustrationerne! (Det var et lille opråb til alle forlag, benyt jeg please af nogle illustratorer og lav de flotteste bøger nogensinde.)

 

7. HVILKE BØGER ELSKEDE DU, DA DU LÆSTE DEM, MEN HAR SIDENHEN OPDAGET IKKE LIGEFREM ER EN STOR BOG?

Det må være Twilight bøgerne. Vi har jo alle være vilde med den saga, men helt ærligt, så godt er den slet ikke skrevet.

 

8. HAR DU EN SJOV HISTORIE OM BØGER BRA DIN BARNDOM?

Jeg tror ikke jeg har nogle specielt sjove historier. Men jeg husker tydeligt, at min veninde var mega god til at læse i 0. klasse, så jeg tog “Gummi Tarzan” med i SFO, bare for at sidde med den og lade som om jeg læste i den. Det mest dumme var faktisk, at jeg godt kunne læse, men det gik jeg ikke så meget op i. Bare det at kunne sidde med bogen foran mig, var sejt nok.

 

9. TYNDESTE BOG PÅ DIN REOL?

Den tyndeste bog jeg ejer er “Den Lille Prins” af Antoine de Saint-Exupéry på kun 83 sider. Men det er 83 fantastiske sider!

10. TYKKESTE BOG PÅ DIN REOL?

“Winter” af Marissa Meyer er virkelig en enorm bog på 823 sider. Men jeg har læst den, og den var virkelig god. Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

 

11. SKRIVER DU SELV PÅ NOGET? KUNNE DU FORESTILLE DIG SOM FORFATTER I FREMTIDEN?

Faktisk leger jeg lidt rundt med nogle ideer til en bog lige nu. Der er intet færdigt i ideerne og jeg aner ikke om det nogensinde bliver til noget, men som loyal læser af bøger, kunne det da være sjovt selv at udgive noget. Dog kan jeg ikke forestille mig en fremtid udelukkende som forfatter, det er jeg ikke sikker på at jeg kan holde ud. Men ja helt klart, at udgive noget ville være fedt!

12. HVORNÅR STARTEDE DU MED AT LÆSE?

Jeg er ikke sikker, for jeg husker virkelig altid at have læst. Men min Harry Potter læseoplevelse som 6-årig står som det tidligeste minde om bøger. Sidenhen har jeg læst en helt masse forskelligt, men jeg begyndte at læse stort set hver dag, året rundt for godt 4 år siden.

 

13. HVILKEN KLASSIKER ER DIN FAVORIT?

Helt klart “Lord of the Flies” af William Golding, som vitterligt er en fantastisk bog. Selvom bogen er fra 50’erne, så er den så samfundsrelevant nu. Jeg læste den første gang i folkeskolen, og jeg var så fanget af den. Jeg har planer om at få den læst igen snart på engelsk også!

lord of the flies

 

14. HVILKET FAG VAR DU BEDST TIL I SKOLEN?

Jeg har altid klaret mig godt i det fleste fag i skolen, men specielt tysk har faldet mig meget, meget let. Jeg bruger det desværre ikke rigtig til noget, selvom jeg valgte tysk studieretning i gymnasiet også. Jeg har som sådan heller ikke planer om at bruge det til noget i fremtiden, men jeg taler det stadig helt fint. Derudover har jeg også altid været glad for religion, dansk og biologi 🙂

15. HVIS DU FÅR EN BOG I GAVE, SOM DU ALLEREDE HAR LÆST OG IKKE BRØD DIG OM, HVAD VILLE DU SÅ GØRE?

Jeg ville nok forsøge at bytte den til en anden bog. Eller måske bare beholde den, da det jo kan være, at jeg på et tidspunkt kommer til at kunne lide den. Den har jeg oplevet før.

16. KAN DU NÆVNE EN SERIE, SOM MINDER OM HARRY POTTER OG THE HUNGER GAMES, MEN SOM MANGE IKKE KENDER TIL?

Jeg tænker på “The Testing” serien af Joelle Charbonneau, som er en trilogi der nok minder lidt om Hunger Games. Min opfattelse er, at der er meget få der kender til den, hvilket er synd, for det er faktisk en udemærket serie! Serien er en dystopi, og foregår altså i en alternativ fremtid, ligesom Hunger Games. Ligeledes er hovedpersonen en meget selvstændig, dygtig pige, Cia, som minder om Katniss. Hun skal gennemgå denne her test, ligesom Katniss bliver en del af dødsspillet. Du bør i hvert fald tjekke den ud, hvis du var vild med Hunger games!

 

17. HAR DU EN DÅRLIG VANE NÅR DU LAVER BOOKTUBE?

Jeg er ikke hoppet med på booktube bølgen, så ingen dårlige vaner der!

 

18. HVAD ER DIT YNDLINGSORD?

Åh gud, der er bare så mange. Men et ord jeg virkelig elsker er “patina”. Det kan bare bruges på så mange sjove måder – typisk lidt sarkastisk, hvilket jeg er dronning af. Hvis noget er slidt, kan det altid bare betragtes som patina, haha!

19. ER DU EN NØRD?

Ja. Kæmpe nørd. Men jeg synes bestemt ikke, at det er negativt at være en nørd. For at være nørdet er jo ikke en fuldtidsting, det er rettet mod et bestemt område, hvor du virkelig ved en masse. Jeg kan være ekstremt nørdet når det drejer sig om bøger eller musicals, for jeg har en temmelig stor viden inden for begge områder. Det ser jeg bestemt ikke som noget skidt. Tværtimod.

 

20. VAMPYRER ELLER FEER? HVORFOR?

Jeg er ret vild med feer, i den forstand som de bliver portrætteret i “The Mortal Instruments”. Der er ikke tale om små, yndige, bevingede alfer, men derimod mystiske væsner fra underverdenen. Ret spændende. Og alt det der teenage-blodsuger-noget, ikke lige min stil.

 

21. FORMSKIFTERE ELLER ENGLE? HVORFOR?

En formskifter som Lysandra fra “Throne of Glass”-serien, for hun er bare alt for badass.

22. SJÆLE ELLER VARULVE? HVORFOR?

Kan man sige ingen af delene? Jeg må melde pas her. Sjæle er pænt uhyggelige, så nej tak, men varulve er altså alt for klamme. Så skal varulven i hvert fald være Remus Lupin til hverdag. Så kan jeg måske gå med til det.

 

23. ZOMBIER ELLER VAMPYRER?

Altså vampyrer er som regel en del mere tiltalende end zombier, så ja. Sådan en Daemon vampyr fra “The Vampire Diaries” skulle ikke gå mange gange omkring min seng, i hvert fald 😉

 

24. “LOVE TRIANGLE” ELLER FORBUDT KÆRLIGHED?

Jeg er ikke stor fan af nogle af delene, men jeg må indrømme at “love triangles” irriterer mig aller mest. Pigen må bare tage det valg, seriøst, hvor slemt kan det være, at to mænd er forelskede i dig, møgforkælede tøs. Helt ærligt.

25. UDELUKKENDE KÆRLIGHEDSROMAN, ELLER EN ACTION FYLDT BOG MED FÅ KÆRLIGHEDSSCENER?

Begge dele er blandt mine favoritter. Det er for svært at vælge, simpelthen. Nogle gange foretrækker jeg en vaskeægte chick-lit fyldt med kærlighed og røde roser, mens jeg andre gange er i humør til god action og hed kærlighed. Så lidt af begge.

 

Hvis du har lyst til selv at kaste dig ud i det her tag, skal du være mere end velkommen. Det har i hvert fald været sjovt at lave.

2 thoughts on “Det ultimative bog tag!

  1. Super fedt at du har oversat tagget Julie! og dine svar er mega gode <3 Hvor er du dog heldig at være god til tysk! Ha! Jeg kæmper med det på b niveau og forstår minus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *