B O G F E B E R

~ en virus, der ikke kan kureres ~

Favoritter i litteraturens verden (del 2)

Hvilken er din yndlingsbog? Vi får ofte spørgsmålet og det er altid lige umuligt at svare på. Groft sagt, kan det oversættes til at vælge et yndlingsbarn. Næsten.

Men, der er selvfølgelig nogle bøger, der sætter større spor og flere tanker igang, end andre. Det er bøger, som har haft en enorm betydning, bøger som jeg ikke har kunnet slippe og bøger, der fortjener langt mere end fem stjerner. Nogle er barndomsfavoritter andre er nylige favoritter, men alle har de en betydning i mit liv. Men, fordi jeg eeeeeelsker bøger, så der er mange favoritter, og jeg tager derfor lidt af gangen. Her kommer anden del af mine favoritter. I kan finde de første af mine favoritter her.

WONDER af R.J Palacio

Åh Wonder. Wonder er helt sikkert én af de bøger, der har lagt sig i et hulrum i mit hjerte, og har planer om at blive liggende. Jeg læste den for et par år siden i et langt stræk, det var simpelthen ikke muligt for mig at lægge den fra mig. Det er på mange måder en bog, der egner sig til en yngre målgruppe, men ikke desto mindre kan ALLE lære noget af den. For bøger om mobning, venskab og at skille sig ud er til alle aldersgrupper. Jeg så fornyligt filmen i biografen, og jeg synes virkelig, at de havde gjort et godt stykke arbejde. Da jeg kom hjem fra biografen besluttede jeg mig for at genlæse Julians kapitel, som er med i min udgave af bogen. Hvis i ikke har læst Wonder, skal i gøre det. Og for guds skyld læs “The Julian Chapter”, for den giver så mange svar. Svar som havde hørt godt hjemme i filmen også. I kan læse min anmeldelse af “The Julian Chapter” her. Wonder er oversat til dansk og udgivet af Alvilda.

ALL THE BRIGHT PLACES af Jennifer Niven

Jeg læste faktisk “All the Bright Places” kort tid efter “Wonder”. Måske var det faktisk lige efter, for jeg husker så tydeligt, hvordan det var lykkes mig at læse to så fantastiske bøger i træk. For “All the Bright Places” er så godt skrevet. Jeg følte hurtigt en connection til bogens hovedpersoner Finch og Violet, og især Finch skrev sig ind i rækken af drømmeværdige fiktive fyre. Hele hans tilgang til livet og hans forhold til Violet er så fint. Derudover er jeg helt vild med alle de steder, de to besøger i bogen som en del af en skoleopgave, specielt fordi Jennifer Niven har researchet så grundigt, at man faktisk kan besøge stederne i virkeligheden. Point for det! Så læs bogen, jeg anbefaler den i stor stil! Også “All the Bright Places” er oversat til dansk med navnet “Som stjerner på himlen”, faktisk også af forlaget Alvilda.

FANGIRL af Rainbow Rowell

Findes der bedre bøger til bogorme, end en bog, der handler om at læse og være fangirl? Næppe. Bogen skifter mellem Caths liv på college og uddrag af hendes fan-fiction. Jeg har aldrig selv skrevet fan-fiction, og jeg tror heller ikke, at jeg ville være god til det, men det er fascinerende. Når man har sat sig så meget ind i en fiktiv verden, at man kan forestille sig scenarier for karaktererne, det er da for sejt. Jeg kunne se så meget af mig selv i Cath, og jeg nød virkelig at læse om hende og hendes lille verden. Og da verdens sødeste fyr, Levi, kommer ind i billedet, kunne jeg ikke lade være med at læse videre. Rainbow Rowell forstår virkelig, hvad det vil sige at være bogorm og kunne have optur over så fiktive verdener. Derfor synes jeg, at i skal kaste jer over “Fangirl”, og når er i færdige kan i jo læse “Carry On”. “Carry On” er den fanfiction, som Cath skriver om Simon Snow og Baz, der rent faktisk udkommer i “Fangirl”. Jeg var vild med “Carry On”, og den skal næsten læses i forlængelse af “Fangirl”.

ARISTOTLE AND DANTE DISCOVER THE SECRETS OF THE UNIVERSE af Benjamin Alire Sáenz 

Det er ved at være lang tid siden, at jeg læste “Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Univsrse”, men det er stadig end af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Bogen er for det første enormt smukt skrevet, og man er igennem den på ingen tid. Den er fyldt med gyldne citater og vigtige ord. Den tager sit udgangspunkt i venskabet mellem to meget forskellige drenge, Aristotle og Dante, og udvikler sig smukt igennem hele bogen. Deres forhold giver så meget mening, og derfor er det kun så meget mere tragisk, hvad der sker. Jeg spoiler intet, men uf hvor skal I altså bare læse den! Jeg ved, at CarlsenPuls lige nu arbejder på en dansk oversættelse, så det er helt fantastisk. Dog er den virkelig let at læse på engelsk, så det skal ikke være sproget, der holder dig tilbage fra at læse denne bog!

 

Det var fire bøger, som alle har en plads i mit hjerte, og så jeg stadig husker meget tydeligt, selvom det er lang tid siden, at jeg har læst dem.  Har du læst nogle af disse bøger? Er de også blandt dine favoritter? Jeg vil så gerne høre dine tanker 🙂

 

2 Kommentarer

  1. Åh, de er alle fire blandt mine yndlingsbøger også! Jeg knuselsker hver og én <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2019 B O G F E B E R

Tema af Anders NorenOp ↑