Fødselsdagstag

Så, der sker det, AT DET ER MIN FØDSELSDAG! Ja hurra og tillykke, jeg fylder 22 år, og det er nu fedt. I dag skal jeg i byen med mit nye studier og resten af weekenden kommer til at stå i familiefødselsdagenes tegn, både lørdag og søndag – sådan er det at være skilsmissebarn 😉 Men ikke desto mindre, så tænkte jeg, at det var på sin plads med dette “Fødselsdagsbogtag”, som søde Anne Sofie fra Siamybooks har lavet selv. Sejt ikke? Jeg har tilladt mig at oversætte spørgsmålene til dansk, så de bedre passer ind på min blog.

1. TÆL DIN FØDSELSDATO I BØGER, VED AT STARTE FRA ØVERSTE, VENTSRRE HJØRNE.

Jeg har fødselsdag d. 15. september, og tæller altså 15 bøger hen. Jeg ender ved “Since You’ve Been Gone” af Morgan Matson, som er en helt fantastisk bog. Jeg elsker alle Matsons bøger, men denne var den første jeg læste af hende, og dermed har den også en speciel plads i mit hjerte.

2. LAV EN “FAVORIT BØGER/BOGSERIE LISTE” MED DET SAMME ANTAL BØGER SOM DIN FØDSELSDAGSMÅNED.

Uha, hvordan skal jeg vælge ni favoritbøger? Den er tough. Men så igen, ni yndlingsbøger er klart bedre end én yndlingsbog. Så her er listen, ikke i nogen bestemt rækkefølge:

1. Harry Potter serien af J.K. Rowling

2. A Court of Thorns and Roses serien af Sarah J. Maas

3. Lord of the Flies af William Golding

4. Fangirl af Rainbow Rowell

5. It Ends with Us af Colleen Hoover

6. Alt af Cassandra Clare

7. My Sister’s Keeper af Jodi Picoult

8. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Saénz

9. Throne of Glass serien af Sarah J. Maas

 

3. EN FIKTIV KARAKTER, DER HAR FØDSELSDAG SAMME DAG (ELLER MÅNED, SOM DIG).

Jeg kunne ikke finde nogen, der har fødselsdag samme dag som mig, men Hermione Granger har fødselsdag d. 19. september, hvilket er tæt nok på d. 15.! Jeg ville elske at dele fødselsdag med Hermione, da hun helt klart er én af mine yndlingskarakterer i den fiktive verden. Det er vildt så meget man nogle gange kan se sig selv i en fiktiv karakter, og virkelig ønske at de fandtes i virkeligheden. Jeg mener, hvor cool ville det lige være at være venner med Hermione?

4. FØDSELSDAGE ER JO TID TIL GAVER! HVILKE TRE BØGER ER ØVERST PÅ DIN ØNSKELISTE?

De bøger jeg ønsker mig har faktisk været udgivet i noget tid, jeg har bare ikke fået købt dem. Derfor vil både “Lord of Shadows” af Cassandra Clare og “Forever and Always, Lara Jean” af Jenny Han være at finde på min ønskeliste. Og så en ny udgivelse, nemlig “Tower of Dawn” af Sarah J. Maas, som jeg virkelig har ventet på længe! Jeg har faktisk fået anskaffet mig paperback versionen, men det var en fejl. Jeg troede jeg havde bestilt den i hardback, som klart er den version af bogen, jeg helst vil have. Men det er jo heller ikke skidt at have to af de samme bøger, så satser på at få hardback versionen også!

 

5. FIND EN BOG, SOM DU SYNES PASSER TIL DIT STJERNETEGN.

Den er lidt svær synes jeg. Hvad passer til jomfruen? Jomfruens kendetegnes ved ordenssans, systematik, at være detaljeorienterede og kloge. Det passer jo meget godt haha. Derfor kommer jeg nok lidt til at tænke på “Fangirl” af Rainbow Rowell. Jeg føler at Cath lidt har de sider også.

6. WHAT IS A BOOK YOU HAVE GOT AS A GIFT?

Hmm… Jeg fik fornylig to bøger af min papfar. Han rejser meget i Norge, og er så sød ofte at tage bøger med hjem til mig fra lufthavnen i Oslo! Det var blandt andet ham der købte alle bøgerne i både “The Mortal Instruments” og “Throne of Glass” serierne, hvilket er nogle af mine yndlingsbøger. Men, sidst har var i Norge havde han altså to bøger med hjem til mig: “Two by Two” af Nicholas Sparks og “The Dragon’s Legacy” af Deborah A. Wolf. Jeg elsker Nicholas Sparks, så glæder mig naturligvis til at læse hans nyeste bog, og the Dragon’s Legacy er både vildt smuk og ser mega spændende ud. Så det var bestemt to gode gaver!

7. HVIS DU KUNNE FEJRE DIN FØDSELSDAG I ET BOGUNIVERS, HVOR SKULLE DET SÅ VÆRE?

Øh, på Hogwarts selvfølgelig? Behøver jeg at skrive mere?

8. TÆL DIN ALDER PÅ DIN BOGREOL, VED AT STARTE I DET NEDERSTE HØJRE HJØRNE.

Jeg er som sagt 22 år fra i dag af, og min alder lander derfor på “The Phantom of the Opera” af Gaston Leroux. Jeg ELSKER musicalen og har set den flere gange på film, samt på Broadway sidste år. En kæmpe oplevelse. Derfor købte min veninde og jeg også bogen, men jeg tvivler på, at jeg får den læst. Den står i et meget gammelt sprog og med bitte små bogstaver. Men den var billig, og jeg kan godt lide tanken om at have den i min reol. Jeg tror jeg holder mig til at se filmen 😉 Hvilket jeg vil anbefale jer alle at gøre, forresten!

9. EN BOG FRA DIT FØDSELSÅR.

“Det Gyldne Kompas”af Phillip Pullman blev skrevet i 1995. Jeg har faktisk ikke læst bogen og ejer den heller ikke, selvom den længe har stået på min TBR. Til gengæld har jeg set filmen, og den var god. Så det er fedt nok, at den er skrevet i 1995.

10. HVILKEN FIKTIV KARAKTER, KUNNE DU GODT TÆNKE DIG AT FEJRE FØDSELSDAG MED?

Årh, det ved jeg såmænd ikke? Jeg tror egentlig bare, at jeg gerne vil have alle mine yndlingskarakterer med til min fødselsdag?

11. HVILKEN BOG HAR EN GOD FØDSELSDAGSSCENE? 

Altså den er lidt for let, men jeg er nødt til at sige Harry Potters fødselsdag i “Philosopher’s Stone”. Hallo, Hagrid der har kage med, Harry der er troldmand, Dudley der får grissehale. Det er verdensklasse, haha.

12. FIND EN BOG, DER MATCHER DIN FØDSELSSTEN?

Min fødselssten er en safir, som er blå. Derfor tænker jeg at “Tower of Dawn” har den perfekte farve.

13. STAV DIT STJERNETEGN MED FØRSTE BOGSTAV I BOGTITLER.

Okay, jeg tager den latinske betegnelse for jomfruen som er Virgo.

V: Vampire Academy

I: Isla and the Happily Ever After

R: the Raven Boys

G: Graceling

O: the Outsiders

14. HVILKEN BOG FOREGÅR I EN TID, DU GERNE VILLE HAVE LEVET I?

Jeg er faktisk ret glad for at leve i det 21. århundrede, så ikke nogle drømme der.

 

15. BOGLIGE FORSÆT, DU VIL OPFYLDE INDEN DIN NÆSTE FØDSELSDAG.

Jeg vil egentlig bare gerne finde tiden til at læse mere næste år. Og måske afslutte nogle flere serier, selvom jeg faktisk har fået afsluttet en del bøger siden min fødselsdag sidste år!

Og så vil jeg gerne læse flere af de bøger, som har været på TBR alt for længe. Prøve at holde mig fra kun at læse nye udgivelser.

 

Ja, det var det. Håber i lærte lidt om mig. Og hvis du selv har fødselsdag snart, så tag da og prøv tagget!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *