Mens tiden går

Ja, for tiden går i sandhed. Vi rammer snart december måned, og jeg kan slet ikke forstå det. Undskyld mig, men var i vi ikke lige kommet ind i 2017? Jeg huske det i hvert fald, som var det i går. Men tiden går, og den går desværre ikke med så mange bøger, som jeg kunne ønske. Dog er der er forklaring på det hele, og det handler på ingen måde om, at jeg befinder mig i en “reading slump”, hvilket i det mindste er positivt 🙂

Jeg læser jo til journalist på Syddansk Universitet, og i sidste uge stod det på den helt store kommunalvalgsdækning for hele uddannelsen, altså 250 journalistelever. Vi havde både chefredaktører, lokalredaktører, tv- og radioredaktører, SoMe redaktører, web-redaktører, redaktionssekretærer og rapportere. Vi fik til opgave at dække hele Fyn, og blev derfor sendt ud i diverse kommuner for at lave artikler, radio- og tv-indslag. Sammen dannede vi mediet Medietorvet.dk, hvor det hele blev publiceret. Jeg havde fået rollen som redaktionssekretær, og min fornemmeste opgave var derfor at rette alle rapporternes artikler, både med hensyn til grammatik og stavefejl, men også at se på vinklen, indhold samt sprog. Det var enormt sjovt, men på fire dage fik jeg i alt 12 timers søvn, og alle andre vågne timer foregik altså på universitetet. Derfor stod mine mange bøger og græd i reolen, over at jeg ikke havde tid til dem, men det havde jeg altså ikke.

Derudover har jeg endnu engang været et smut på Askov Højskole som medhjælper på familiehøjskole. En hel uge fyldt med fantastiske oplevelser for børn og deres forælde/bedsteforældre, hvor vi både var på Sønderskov Slot, ved Vadehavscentret, lavede familieyoga, animationsfilm, selvportrætter og lerskulpturer. Det betød, at mine dage startede ved 7-tiden og sluttede mellem 22 og 23 hver dag i en uge. Det er fantastisk at være blandt så mange skønne børn og enormt givende. Men det er også hårdt, og mit overskud til at læse var der simpelthen ikke.

Indimellem disse ting har jeg afleveret min første eksamen på studiet samt forsøg at opbygge et socialt netværk i min nye by. Ikke desto mindre HAR jeg faktisk læst en lille smule siden oktober.

Jeg genlæste “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, for jeg ved snart ikke hvilken gang (jeg mener, at det er 5. gang?), og det er jo bare en vinder. Jeg har en aftale med to veninder om at gense alle Harry Potter filmene, og jeg var simpelthen nødt til lige at læse bogen en gang til. Og ja, nu går jeg naturligvis og overvejer at fortsætte med at læse serien, trods alle de ulæste bøger, der står på min reol.

Udover Harry Potter havde jeg fornylig en helt fantastisk læseoplevelse. Det drejer sig om bogen “Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, Carls bog” af Naja Marie Aidt. Min veninde stak bogen i hånden på mig en dag efter undervisning og sagde: “Jeg ved ikke, om du er til den her genre, men jeg læste den færdig i bilen i morges, og nu får du den. Og så læser du den”. Og det gjorde jeg. Og jeg elskede hvert et øjeblik. Jeg vil derfor stærkt anbefale, at man læser den.

Men, den helt store grund til, at jeg ikke har fået læst mere end de to bøger i november, er at jeg har været beta-læser på en bog i denne måned! Min højskolelærer skrev til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at læse den igennem, og det tror jeg nok lige, at jeg havde. Jeg kan ikke sige så meget om bogen, men jeg er netop blevet færdig med den i dag, og det har været en sjov oplevelse at læse en hel bog, før den overhovedet kommer ud. Eller før jeg ved, om den kommer ud.

I december måned får jeg enormt travlt med eksamener, så læsningen bliver der nok heller ikke meget af der. Men så bliver det 2018, og hvem ved, hvad der kommer til at ske der? For selvom jeg ikke har opnået mit læsemål i år, og nok heller ikke opnår det, så har det været et forrygende læseår i kvalitet. Og er det egentlig ikke det vigtigste? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *