Midtvejsstatus: Min læsning i første halvdel af 2018

Det er vildt at tænke på, at der næsten er gået et halvt år af 2018. Jeg føler, at det var 2017 i går og 2016 i forgårs. Men sådan er det altså ikke, og jeg må indrømme er 2018 passer mig meget godt indtil videre. Fordi vi er halvvejs i året, tænkte jeg, at jeg ville give en lille status på min læsning i dette halvår. Jeg når på ingen måde op på samme antal bøger, som jeg gjorde for et par år siden, da mit studie kræver meget af min tid. Alligevel får jeg presset flere bøger ind, end mange af mine venner og medstuderende gør, og jeg nyder stadig hver en side i hver en bog.

Jeg har læst 13 bøger i dette halvår, og ifølge Goodreads betyder det, at jeg er 52% henne i min ‘reading challenge’. Jeg har nemlig valgt at sætte mit læsemål i år på 25 bøger, da det virker overkommeligt. Ja, tidligere har jeg læst 50-60 bøger om året, men tiden er der simpelthen ikke til det, desværre.

Jeg startede året ud med at læse “The Death Cure” af James Dashner, tredje og sidste bog i “The Maze Runner”-trilogien. Min veninde fik mig overtalt til at læse den, selvom jeg egentlig havde besluttet efter “The Sscorch Trials”, at jeg ikke ville fortsætte med serien. Jeg var nemlig ikke ret pjattet med bog nummer to i serien, og havde svært ved at overskue endnu en. “The Death Cure” havde filmpremiere i januar, og derfor passede det også meget fint at få bogen læst inden da. Jeg endte faktisk med at være ret begejstret for tredje bog, og gav den fire stjerner. Min fulde anmeldelse af bogen kommer frem, hvis du klikker på den markerede titel i starten.

Jeg så skønne, skønne “Wonder” i biografen i starten af 2018. Bogen havde jeg læst en del år forinden, men dengang læste jeg ikke “The Julian Chapter”, som var en ekstra historie sidst i bogen. Den måtte jeg selvfølgelig læse, da jeg kom hjem fra biografen, og jeg synes virkelig, at det er ærgerligt, at man ikke får lidt af hans historie med i filmen også. Min anmeldelse af “The Julian Chapter” af R.J. Palacio finder du her.

Jeg er ikke den største fan af John Green, men jeg måtte altså læse hans nyeste roman “Turtles all the Way Down”, og jeg må indrømme, at den var god. Den havde en lidt tung begyndelse, og jeg var flere gange tæt på at lægge den fra mig. Men jeg blev ved med at læse, og jeg gav faktisk bogen fire stjerner. Årsagen til den vurdering ligger blandt andet i noget, jeg selv oplever i min hverdag, og som jeg derfor synes er meget vigtigt at få ord på. Du kan læse her, hvad årsagen er.

Jeg har fået en del bøger sendt fra forlag i år, hvoraf jeg har anmeldt nogle stykker. Efter “Turtles all the Way Down” fulgte endnu en bog om psykiske lidelser, nemlig “Fuglemanden” af Sarah Engell, som jeg knuselskede og stadig husker meget tydeligt. Den blev sendt til mig af Forlaget Carlsen. Det er en grafisk novelle, som meget smukt er illustreret af Lillian Brøgger. Hendes streger gav bogen et unikt look og gjorde historien levende. Jeg er vild med illustrationer i bøger, og derfor faldt denne også i rigtigt god jord og fik fem store stjerner af mig!

Samtidig læste jeg en anden anmelderbog, nemlig “Nevermoor” af Jessica Townsend, som Gyldendal så venligt sendte mig. Jeg havde allerede kigget meget på bogen, da den udsendte en ægte Harry Potter vibe! Derfor blev jeg ovenud glad, da den lå i min postkasse, klar til at blive læst og elsket. Og jeg var ret vild med bogen, for selvom den ganske rigtig havde en Potter vibe, så var Nevermoor også helt og aldeles sin egen! Min anmeldelse af bogen finder du her, hvor du kan se hvor mange stjerner, jeg endte med at give bogen.

Jeg havde i en kort periode streamingtjenesten HBO, hvor jeg så serien “Big Little Lies”. Jeg var fuldstændig opslugt af serien, og da jeg opdagede, at min papmor simpelthen havde bogen liggende derhjemme, så var der ikke rigtig nogen vej udenom. Så jeg læste bogen, trods det, at jeg lige havde set serien, og altså kendte til hver en detalje. Men bogen var ikke 100% som serien, og det gjorde, at den stadig var spændende at læse. Nogle af forbindelserne mellem karaktererne var anderledes og ting fra bogen var udeladt i serien. Min anmeldelse af bogen finder du her.

Så blev det tid til endnu et anmeldereksemplar, og et jeg havde ventet længe på, nemlig “Kragens kald” (Six of Crows) af Leigh Bardugo, som CarlsenPuls var så venlige at sende til mig. Jeg havde haft den engelske udgave stående i reolen i laaaang tid, men den blev ligesom bare stående. Derfor var det en god mulighed, da den danske udgave dumpede ind ad døren. Og jeg elskede den. Sådan virkelig elskede den! Heldigvis er anden bog i serien også lige udkommet på dansk, og sørme også sendt til mig af forlaget. Min anmeldelse af “Kragens kald” kan læses lige her, hvor jeg forklarer, hvorfor den i sandhed fortjener fem stjerner!

Og så kom der endnu en længeventet udgivelse til mig fra CarlsenPuls, nemlig “Leah på offbeatet” af Becky Albertalli. Jeg læste Simon vs. verdens forventninger for ca. tre år siden, da den endnu ikke fandtes i en dansk udgave, og jeg var vild med den. Derfor blev jeg også ret glad, da jeg hørte, at CarlsenPuls havde i sinde at udgive “Leah på offbeatet”. Jeg skal være ærlig at sige, at den nok mest af alt er en fantastisk bog, fordi den har de gode karakterer med fra den første bog, men udover det, var det også bare en sød roman. Min tanker om bogen har jeg delt her.

Når man taler om fantastiske karakterer, så var det altså også i år, at novellen “A Court of Frost and Starlight” i Sarah J. Maas‘ fænomenale serie “A Court of Thorns and Roses” udkom. Der er ingen tvivl om, at serien ligger i min top tre over serier, og jeg var derfor intet mindre en lykkelig for at få en bid mere af deres historie. Ja, novellen havde ikke noget særligt plot, men at få lov til at høre lidt mere om mine elskede karakterer var skønt!

I dette halvår af 2018 fik jeg også læst min første Adam Silvera bog! Det var “They both die at the end”, og selvom jeg ikke var blown away med lige denne bog, så kunne jeg godt lide hans skrivestil, og vil helt klart gerne læse flere af hans bøger. Jeg har endnu ikke anmeldt bogen her på bloggen, men der skulle gerne komme en anmeldelse snart! Der skal jeg nok forklare lidt mere om, hvorfor jeg har givet bogen tre stjerner.

Min søster blev konfirmeret d. 10. maj, og i den forbindelse gav jeg hende en tur til Hamborg. Der fik jeg heldigvis også købt et par bøger, og en af dem var “Sparrow” af Sarah Moon, som fangede mit øje på lang afstand. Jeg havde aldrig hørt om bogen, og kunne heller ikke helt læse mig ud af, hvad den handlede om på bagsiden, men én ting var sikkert; det var en af de smukkeste bøger, jeg nogensinde havde set. Så jeg købte den, og læste den da jeg kom hjem. Og den var simpelthen så sød, og samtidig ret vigtigt, så det endte med, at jeg gav den fire stjerner. Der kommer snart en anmeldelse på bloggen.

Jeg faldt over den sødeste lille digtsamling, der hedder “Now We are Six” af E.H. Shepard, som er forfatteren til Peter Plys. Derfor handler et par af digtene også om netop den lille gule bjørn og menneskevennen Christopher Robin. Digtene er sjove og søde, og jeg forestiller mig, at ethvert barn ville være vild med dem. For mit vedkommende blev det tre stjerner, mest fordi jeg nok bare er for gammel til digtene. Men en sød læseoplevelse, det var det!

Den seneste bog, jeg har læst i år var en overraskelsespakke fra Gyldendal. Jeg modtog nemlig Harry Potter-bogen “En rejse gennem magiens verden”, som er en samling af spændende fakta om hele Harrys magiske verden. Der var ting, jeg allerede vidste, men også ting, som jeg faktisk aldrig havde hørt. Og dét i sig selv, er faktisk vildt! Bogen er så fin, og der var selvfølgelig ingen tvivl om, at den skulle have fem stjerner.

 

Jeg har altså haft en del gode læseoplevelser i de første seks måneder af 2018. Lige pt læser jeg både “Harry Potter og fangen fra Azkaban” og “Drengen i den stribede pyjamas”. Tredje bog i Harry Potter-serien er min favorit, og jeg følte, at det var tid til endnu en genlæsning. “Drengen i den stribede pyjamas” er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls, som jeg har set meget frem til at læse.

De bedste bøger jeg har læst indtil videre i 2018 er: Fuglemanden, Big Little Lies, Kragens Kald og A Court of Frost and Starlight. Jeg er spændt på at se, hvad resten af 2018 bringer!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *