Der er ikke nogen bedre kombi end sommervejr og bøger, vel? Jeg har haft en travl sommer. Ja, ikke en hård sommer, da den mest af alt er blevet brugt på at rejse en helt masse. Nu er jeg hjemme i Danmark igen, og her bliver jeg i et godt stykke tid nu. Det betyder også, at jeg er kommet hjem til det superlækre danske sommervejr, wuhuu…. Jeg kan sidde og kigge ud gennem vinduet på vores sommerhus. Jeg kan se havet, jeg kan se grønne træer og jeg kan kan høre fuglekvidder. Fint, hvis bare himlen ikke var grå. Så for at komme lidt mere i sommerstemning, vil jeg forsøge mig med “Summer reader book tag”, som søde Anne Sofie “Siamybooks” har gjort og tagget mig i, tak ❤

LEMONADE: VÆLG EN BOG, SOM STARTEDE BITTERT, MEN BLEV BEDRE

Jeg har gudskelov læst mange bøger, som var gode fra start til slut. Jeg har desværre også læst bøger, som startede godt og sluttede så pinefuldt dårligt. Det er det værste. Og så er der de bøger, som starter elendigt. Hvor man flere gange har lyst til at kaste bogen i toilettet og skylle den ud og væk fra dit åsyn. Men, jeg fortsætter altid, for jeg tror på det bedste i alle bøger. Der må simpelthen komme noget godt. Jeg havde det sådan med “Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon, som Lovebooks var så rare at sende til mig. Den var ikke decideret dårlig fra start, men jeg havde svært ved virkelig at blive forelsket i den. Og jeg havde lyst til at lægge den fra mig SÅ mange gange. Karaktererne var svære at forstå, og historien hoppede meget i tid. Men for det første havde jeg glædet mig til at læse den, og for det andet skulle jeg lave en anmeldelse. Så jeg blev ved. Og det er jeg glad for, at jeg gjorde! Den blev meget bedre, og jeg vil klart anbefale at man giver den et skud. Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

GYLDEN SOL: VÆLG EN BOG, SOM FIK DIG TIL AT SMILE, SOM DU ALDRIG HAR SMILET FØR

Kan du stave til Harry Potter? Harry Potter bøgerne vil altid være bøger der kan få mig til at smile. Jeg har læst alle bøgerne så mange gange og kender historien ud og ind, men det gør bestemt ikke mit smil mindre. Der ligger nostalgi i det, fordi jeg læste den første bog som 6-årig og de på den måde altid har været en del af mig. J.K. Rowling er desuden en helt fænomenal forfatter, som virkelig forstår at skrive lige så magisk som den verden hun har skabt. Jeg er sikker på en god læseoplevelse, når jeg hiver Harry Potter frem, og jeg ved, at jeg vil smile over de fantastiske karakterer, miljøer og væsner, som er en del af det.

TROPISKE BLOMSTER: VÆLG EN BOG, DER FOREGÅR I ET FREMMED LAND

Jeg er nødt til at vælge “Anna and the French Kiss” af Stephanie Perkins, som foregår i Paris, Frankrig. For det første er bogen en af mine favoritter, og det er virkelig en sød bog. Samtidig formår Perkins virkelig at beskrive Paris på en vidunderlig måde, synes jeg. Biograferne med den gamle film, de hyggelige caféer og hele den franske stemning. Paris er desuden en af mine yndlingsbyer, så jeg slugte den råt.

SKYGGE FRA TRÆET: VÆLG EN BOG, HVOR EN MYSTISK ELLER SHADY PERSON BLIVER INTRODUCERET

Sebastian Morgenstern fra “The Mortal Instruments”! Han er totalt mystisk og shady. Man ved aldrig helt hvor han står, hvad hans motiver er. Han er klart en af mine yndlings villains, og jeg synes virkelig at han er velskrevet som karakter. Men mystisk, ja for dælen!

STRANDSAND: VÆLG EN BOG, HVOR DER IKKE ER NOGEN UDVIKLING I PLOTTET

“Until Friday Night” af Abbi Glines. Jeg var virkelig ikke ret begejstret for bogen, og den var super forudsigelig. Desværre. For jeg havde hørt så mange gode ting om den, og har længe haft lyst til at læse den. Desværre blev jeg virkelig skuffet. Der er ingen overraskelser, ingen skævheder eller uforudsigelse hændelser. Alt gå lige efter den generelle opskrift; den populære, flotte fodboldspiller falder for den stille, smukke og uskyldige pige, som netop er flyttet til byen. Begge har store personlige problemer, som de hjælper hinanden med at løse. Åh ja, og så er alle andre en hovedpersonerne enten nogle kællinger eller sportsidioter. Typisk og alt for kliché. Jeg har anmeldt bogen, og anmeldelsen kan læses her. 

GRØNT GRÆS: VÆLG EN KARAKTER, SOM VAR FULD AF LIV, OG I SANDHED FIK DIG TIL AT SMILE

Det må da være “Wonder” af J.R. Palacio. Lige så meget som bogen gav mig ondt i maven og tårer i øjnene, var der så mange episoder i bogen, der virkelig fik mig til at smile. Auggies fantastiske charme og hans evne til at se lyst på så mange ting, trods enorm modstand. Man kunne ikke andet end at knuselske den lille gut eller de søde børn, som står op for ham. Tænk at en dreng med store misdannelser i ansigtet, og som virkelig har svært ved at omgås “almindelige” mennesker, kan være så fuld af liv. Smukt.

VANDMELON: VÆLG EN BOG MED SAFTIGE HEMMELIGHEDER

Jeg har netop læst “My Life Next Door” af Huntley Fitzpatrick og der må siges at være nogle hemmeligheder! Én ting er Samanthas lille romance med naboen, som hendes mor helst ikke må vide noget om, men de hemmeligheder der bliver diskuteret senere i bogen. Føj. I skulle tage og læse bogen og finde ud af det!

SOL HAT: VÆLG EN BOG, SOM FOREGÅR I ET STORT MILJØ/UNIVERS

Uden sammenligning Tolkiens univers. Jeg tror slet ikke, at jeg behøver at forklare.

BBQ: VÆLG EN BOG, HVORI EN KARAKTER ER PORTRÆTTERET SOM ET HUNK

Duhhhh, enhver karakter som Sarah J. Maas har skabt? Rhysand, Rowan, Chaol, Dorian, Tamlin – jeg kunne blive ved. Jeg elsker Maas’ bøger, og det gør bare intet overhovedet, at alle hendes mandlinge karakterer er nogle hunks. Det kræver en dygtig forfatter at skabe så lækre fiktive karakterer, uden brug af billeder. Siger det bare.

SOMMER SJOV: GIV TAGGET VIDERE

Enhver, der har lyst til at forsøge sig med tagget inden sommeren forsvinder helt, er mere end velkomne. Men, når nu vi er i gang vil jeg tagge Rikke fra “Flyvmedmig.dk” og Aviaja fra “Avi.reads” – god fornøjelse!

Og lad så den sol komme frem!!