Tips og tricks: Sådan kommer du ud af din reading slump

Vi har alle været der. Stået længselsfuldt og kigget på vores smukke bogreoler, der er fyldt med gode læseoplevelser, som bare venter på at blive indfriet. Næste skridt burde bare være at hive en bog ud af reolen, men noget i os stopper for al handling. Du er i den ondeste reading slump, hvor bare tanken om at læse er uoverskuelig.

Nu skal jeg forsøge at hjælpe dig med gode råd til at komme ud af den forbandede reading slump.

Ifølge Urban Dictionairy er en definitionen på en reading slump som følger:

“A readers worst nightmare”.

Not being able to pick up a book and read because you just can’t, you just can’t read.

Og jeg er komplet enig – the struggle is real.

Mine råd til at komme ud af din reading slump:

  1. Vælg en bog, som du allerede kender og VED du vil elske. For mig er det Harry Potter, der er det sikre valg. Jeg holder umådeligt af serien og ved, at jeg vil læse bogen til ende og være fanget undervejs, når jeg begiver mig ud i den magiske serie i syv bind. Find den bog eller serie, der gør det for dig.
  2. Tving dig selv til at læse 50 sider af en bog. Nogen gange skal man bare i gang og komme over den værste start med lavt tempo for så at blive fanget. Sæt dig tilrette i din sofa med et tæppe, en kop te og en lille læsesnack og giv dig selv tid.
  3. Brug tid på at læse bogblogge, se booktube eller scrolle gennem bookstagram. For mig handler det af og til om at finde inspiration i andres læsning for selv at få lyst til at starte en bog.
  4. Sammensæt en perfekt læseliste med god instrumental musik, som kan booste din læsning. For mig er det klassiske musikstykker og musikken fra mine favorit film- og serie så som Harry Potter, Jurassic Park, Star Wars, Hunger Games osv. Jeg kan anbefale disse numre til at starte på: “I Giorni” af Ludovico Einaudi, “Clair de Lune” af Debussy og “Elvira Madigan” af Mozart.
  5. Læs med andre. I disse coronatider kan det være en form for virtuel readalong, hvor du sammen med end ven (både i virkeligheden eller gennem bookstagram) vælger at buddy-læse en bog. Så holder man bedre hinanden op på at få læst.
  6. Giv dig selv lov til at købe en bog, som du længe har kigget på, også selvom du har en stor bunke ulæste bøger derhjemme. Det er ikke at være utro, det er at sætte gang i kærligheden igen.
  7. Sig til dig selv, at det er okay ikke at læse. For det er det! Der er ingen grund til dårlig samvittighed over ikke at læse flere måneder og i stedet bingewatche serier på Netflix og HBO. Det er der absolut ingen skam i.

Måske du kan bruge mine råd. Det er sejt, at du vil gøre noget ved din forfærdelige reading slump. Prøv at tænke på, hvor mange mennesker, der slet ikke læser den mindste smule. Du er millioner af ord foran, og bøgerne venter gerne på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *