Top 5 tirsdag – Bøger, der har fået mig til at græde

Til min allerførste top 5 tirsdag skal det handle om nogle af de bøger jeg elsker; bøger, der får mig til at græde. Jeg hader, når der sker noget forfærdeligt for nogle karakterer man elsker, men det gør bare altid bogen SÅ god. Sådan en rigtig tudebog, hvor alt er skrevet så godt, at man får indre billeder. Hvor detaljerne er spot on og vækker en vild følelse af tristhed. Jamen det er jo kunst.

Min top 5 er faldende, så den sidste bog du læser om, er den der fik mig til at tude alle mest.

img_2142

  1. The Fault in Our Stars af John Green

img_2149På femte pladsen ligger ”The Fault in Our Stars”, som jo virkelig lægger op til at være en ægte tud-dine-øjne-ud bog. Uden at spoile noget, så er jeg faktisk helt sikker på, at jeg i den grad kom til at tude her, fordi udfaldet slet ikke blev, som man forventede det. Jeg er personligt ikke så stor fan af John Green og hans bøger, men jeg synes virkelig, at The Fault in Our Stars var god. Jeg faldt fuldstændig pladask for både Augustus og Hazel og kunne på ingen måde få nok af deres forhold. Lige netop derfor, gjorde slutningen nok bare endnu mere ondt. Så ja, jeg græd, jeg græd en del.

 

  1. Harry Potter and the Deathly Hallows af J.K. Rowling

img_2148Hedwig, Alastor ”Mad-eye” Moody, Fred, Snape, Remus Lupin, Nymphadora Tonks – Behøver jeg at sige mere? Jeg tudede og tudede, for shit hvor blev de bedste bare lige taget fra os der. Hevet væk blev de, og jeg var IKKE glad.

 

 

 

 

  1. Me Before You af Jojo Moyes

img_2147Åh Gud, en super livsbekræftende historie på så mange måder. En smuk fortælling om liv og død, som virkelig sendte tårer ned af kinderne. Jeg var helt opslugt af Louisas fantastiske syn på livet og ikke mindst hendes ihærdige forsøg på at overdrage livsglæden til Will. Men i ved nok hvordan det hele ender, og jeg kunne praktisk talt ikke læse de sidste mange sider grundet de gigantiske tårer, der havde samlet sig i mine øjne. Det er en vanvittig god, sjov og sød bog, men åh så sørgelig også. Jeg garanterer 100% sandsynlighed for tårer.

 

  1. The Last Song af Nicholas Sparks

img_2146Det er længe siden efterhånden, at jeg læste The last Song, men jeg glemmer aldrig hvor sørgelig den var. Nicholas Sparks er jo én af de forfattere, der altid vælger at lade én i bogen dø. Altid. Jeg ved ikke hvorfor han gør det, for det er altid én man virkelig godt kan lide, men det virker altså bare. I the Last Song formåede han virkelig at vende op og ned på det hele. For mig var der to helt forfærdelige steder i bogen, hvor jeg på ingen måde kunne se https://buycbdproducts.com tårer. Læs ikke videre, hvis du ikke har læst bogen eller set filmen! Det første sted, hvor jeg virkelig græd, var da Jonah gik ned for at fortsætte vinduet til kirken, som han havde arbejdet på med faren. Det knuste mit hjerte. Det andet sted, var da Ronnie holdt tale i kirken, og det bliver beskrevet, hvordan lyset skinner ind af vinduet, som Jonah har lavet. Så smukt og så forfærdeligt på samme tid.

 

  1. My Sister’s Keeper af Jodi Picoult

img_2143Men, som nummer 1 over bøger, der har fået det til at drive med tårer, er altså My Sister’s Keeper. Jeg havde set filmatiseringen, længe før jeg læste bogen, så jeg vidste godt hvad der ventede mig. Jeg havde sådan set heller ikke planer om at læse bogen, indtil jeg i 3.g på gymnasiet valgte at skrive SRP om donorbørn og hele etikken bag gennem analyse af netop My Sister’s Keeper, måtte jeg jo læse bogen. Jeg fortrød aldrig at læse bogen, for den er virkelig, virkelig god. Jodi Picoult skriver helt fænomenalt, virkelig velopbygget og så viste det sig, at bogen var noget anderledes end filmen. Den sluttede faktisk helt, helt anderledes. Så jeg blev overrasket og jeg græd. Og jeg græd, og jeg græd og jeg græd. Puha. Bogen er fantastisk livsbekræftende, stiller kæmpe etiske spørgsmål og sparker gang i de helt store følelser.

“In the English language there are orphans and widows, but there is no word for the parents who lose a child.” ~My Sister’s Keeper, Jodi Picoult

Så hvis i ligesom mig i virkeligheden godt kan lide at blive rørt og mærke de inderste følelser, så tag at læse én af de her 5 bøger, for de indeholder så meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *