B O G F E B E R

~ en virus, der ikke kan kureres ~

Top 5 tirsdag – Intimiderende bøger

Jeg har haft en masse at se til de sidste par dage, og derfor kommer min top 5 tirsdag i denne uge til at være en top 5 torsdag, for det er jo kun en enkelt vokalændring 😉

Jeg elsker at læse alle slags bøger, tynde, tykke, store, små, paperback og hardback. Men, selvom jeg har læst et hav af ufatteligt gode, tykke bøger, så har jeg altid mega svært ved at komme igang med en bog på over 450 sider. Jeg ved, at bogen formegentlig er mega god, siden den kan fylde så mange sider, så det er faktisk pænt dumt, at jeg ikke bare læser dem. Nedenunder er fem bøger, som jeg selvfølgelig ser frem til at læse, men som jeg lige skal have god tid, til at begynde på.

 

1. The Bone Season af Samantha Shannon

Jeg har haft the Bone Season til at stå på min hylde i over 2 år. Alt for længe, når det er en bog, jeg næsten kun har hørt godt om.

Her er hvad der står om bogen på Goodreads, min gode ven.

The year is 2059. Nineteen-year-old Paige Mahoney is working in the criminal underworld of Scion London, based at Seven Dials, employed by a man named Jaxon Hall. Her job: to scout for information by breaking into people’s minds. For Paige is a dreamwalker, a clairvoyant and, in the world of Scion, she commits treason simply by breathing.

It is raining the day her life changes for ever. Attacked, drugged and kidnapped, Paige is transported to Oxford – a city kept secret for two hundred years, controlled by a powerful, otherworldly race. Paige is assigned to Warden, a Rephaite with mysterious motives. He is her master. Her trainer. Her natural enemy. But if Paige wants to regain her freedom she must allow herself to be nurtured in this prison where she is meant to die.

The Bone Season introduces a compelling heroine and also introduces an extraordinary young writer, with huge ambition and a teeming imagination. Samantha Shannon has created a bold new reality in this riveting debut.

Skærmbillede 2017-02-16 kl. 18.10.28

Mit billede på instagram :0)

Men, bogen er altså 466 sider lang, og det er ofte det, der gør at jeg har ladet bogen stå og valgt en anden i stedet. På det seneste er der rigtig mange, der har skrevet om bogen og lagt billeder op af den på bookstagram, og det har vakt min lyst til endelig at få den læst. Og ja, jeg har faktisk også lagt et billede af bogen på min bookstagram, for bogen er bare virkelig fin at se på.

 

2. Clockwork Angel af Cassandra Clare

Og så er det selvfølgelig “The Infernal Devices” trilogien, som jeg har haft SÅ længe. Og det skal siges at jeg var fuldstændig pjattet med “The Mortal Instruments” serien og “Lady Midnight”, som er første bog i Clare’s nye serie “The Dark Artfices” var en af mine absolut favoritbøger fra 2016.

In a time when Shadowhunters are barely winning the fight against the forces of darkness, one battle will change the course of history forever. Welcome to the Infernal Devices trilogy, a stunning and dangerous prequel to the New York Times bestselling Mortal Instruments series.

The year is 1878. Tessa Gray descends into London’s dark supernatural underworld in search of her missing brother. She soon discovers that her only allies are the demon-slaying Shadowhunters—including Will and Jem, the mysterious boys she is attracted to. Soon they find themselves up against the Pandemonium Club, a secret organization of vampires, demons, warlocks, and humans. Equipped with a magical army of unstoppable clockwork creatures, the Club is out to rule the British Empire, and only Tessa and her allies can stop them…

Så årsagen til at jeg endnu ikke er gået i gang med trilogien, som skulle være helt fantastisk, faktisk bedre end TMI er der mange der mener, er udelukkende bøgernes tykkelse. Clockwork Angel er 479 sider, Clockwork Prince har 502 sider mens den sidste bog, Clockwork Princess, har hele 567 sider. Det er for mig bare en uoverskuelig serie at komme igennem, selvom jeg garanteret vil elske alle tre bøger. Dumt.

 

3. Odinsbarn af Siri Pettersen

odinsbarn

Odinsbarn blev sendt til mig af Høst og Søn sidste år, i forbindelse med norske Siri Pettersens besøg i Danmark og den danske udgivelse af bogen. Jeg elsker nordisk mytologi og var derfor helt forgabt i denne bog, som netop handler om det.

Som ung opdager Hirka, at hun er et odinsbarn – en haleløs råddenskab fra en anden verden. Foragtet. Frygtet. Og jaget. Hun aner ikke længere, hvem hun er og er tilmed på flugt for sit liv. Men dette er kun begyndelsen. Hirka er ikke den eneste råddenskab, der er kommet fra en anden verden, men måske den eneste, der ikke er kommet for at dræbe.

Men, da jeg modtog bogen, var jeg igang med at læse en anden bog, og så glemte jeg den lidt. Nu står den så fint og pynter i min reol, og jeg håber at jeg snart får taget mig sammen til at læse den 579 siders lange bog. For det virker virkelig tl, at alle elsker den, og præmisset er virkelig fedt.

 

4. The Book Thief af Markus Zusak

Jthe book thiefeg købte The Book Thief i Hamborg for et par år siden, da titlen tiltalte mig helt vildt. Jeg kendte ikke så meget til bogen, og jeg læser normalt ikke historisk litteratur. Jeg synes hurtigt, at historiske bøger bliver kedelige, men den her lyder bare så fin.

It’s just a small story really, about among other things: a girl, some words, an accordionist, some fanatical Germans, a Jewish fist-fighter, and quite a lot of thievery. . . .

Set during World War II in Germany, Markus Zusak’s groundbreaking new novel is the story of Liesel Meminger, a foster girl living outside of Munich. Liesel scratches out a meager existence for herself by stealing when she encounters something she can’t resist–books. With the help of her accordion-playing foster father, she learns to read and shares her stolen books with her neighbors during bombing raids as well as with the Jewish man hidden in her basement before he is marched to Dachau.

This is an unforgettable story about the ability of books to feed the soul.

 

Den lyder bare god, ikke? En bog om bøger, ja tak. Men bogen har altså 552 sider, og det er specielt intimiderende, når bogen ovenikøbet tilhører en genre, jeg ikke læser normalt.

5. See Me af Nicholas Sparks

Jeg fik See Me i fødselsdagsgave i september af en veninde. Vi har begge altid læst Nicholas Sparks’ bøger og hans bøger var de første jeg læste på engelsk, da jeg begyndte på det som 14-årig. Hans bøger er så gode, men jeg har virkelig haft svært ved at læse denne, som ellers er hans aller nyeste.

Colin Hancock is giving his second chance his best shot. With a history of violence and bad decisions behind him and the threat of prison dogging his every step, he’s determined to walk a straight line. To Colin, that means applying himself single-mindedly toward his teaching degree and avoiding everything that proved destructive in his earlier life. Reminding himself daily of his hard-earned lessons, the last thing he is looking for is a serious relationship.

Maria Sanchez, the hardworking daughter of Mexican immigrants, is the picture of conventional success. With a degree from Duke Law School and a job at a prestigious firm in Wilmington, she is a dark-haired beauty with a seemingly flawless professional track record. And yet Maria has a traumatic history of her own, one that compelled her to return to her hometown and left her questioning so much of what she once believed.

A chance encounter on a rain-swept road will alter the course of both Colin and Maria’s lives, challenging deeply held assumptions about each other and ultimately, themselves. As love unexpectedly takes hold between them, they dare to envision what a future together could possibly look like . . . until menacing reminders of events in Maria’s past begin to surface.

As a series of threatening incidents wreaks chaos in Maria’s life, Maria and Colin will be tested in increasingly terrifying ways. Will demons from their past destroy the tenuous relationship they’ve begun to build, or will their love protect them, even in the darkest hour?

Rich in emotion and fueled with suspense, SEE ME reminds us that love is sometimes forged in the crises that threaten to shatter us . . . and that those who see us for who we truly are may not always be the ones easiest to recognize.

Den lyder som en bog lige for mig, men den er 486 sider lang. En kærlighedsroman på næsten 500 sider, kan sagtens blive lidt langtrukken, og det er nok det, jeg er bange for med See Me.

Det var fem bøger som jeg har stående hjemme i min reol, som jeg gerne vil læse, men bare ikke kan komme i gang med grundet størrelse. Men, når det så er sagt, så har jeg læst et have af bøger på langt over 500 sider, som jeg virkelig har nydt. Herunder finder man selvfølgelig “Harry Potter and the Order of the Phoenix” af J.K. Rowling på små 870 sider, “Winter” af Marissa Meyer på 823 sider, “A Court of Mist and Fury” af Sarah J. Maas på 626 sider og ikke mindst “City of Heavenly Fire” af Cassandra Clare på 725 sider. Jeg har været vild med alle disse bøger og læser gerne bøgerne igen. Specielt Harry Potter har jeg læst flere gange trods de mange sider.

Tykke bøger er intimiderende, men de fleste af dem er så lange, fordi forfatteren har lagt så mange tanker og kræfter i bogen, og derfor er den som oftest også virkelig god. Derfor må jeg hellere få læst nogle flere tykke bøger i fremtiden.

 

 

2 Kommentarer

  1. Når du modtager bøger, som den fra Høst og Søn er det så fordi du har kontaktet forlaget, eller har de kontaktet dig?

    • Hej Katrine,
      Forlaget kontaktede mig for et års tid siden for at høre om jeg ville modtage “Odinsbarn”. Dog er det den eneste bog jeg har modtaget fra dem, men jeg er fast anmelder hos Lovebooks.dk og for TJECK Magazine. Du kan sagtens prøve selv at kontakte forlagene, hvis du har interesse i at anmelde bøger fra dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2020 B O G F E B E R

Tema af Anders NorenOp ↑