Top 5 tirsdag – Nye udgivelser 2017

Hvert år udkommer der bare så mange gode bøger. Bøger jeg længe har set frem til, bøger af en dygtig forfatter eller blot bøger med interessante plots.

2017 er ingen undtagelse, og der udkommer rigtig mange gode bøger i år! Dem jeg ser aller mest frem til, at bøger i serier, som jeg har været hel vil med igennem længere tid. Faktisk udkommer flere afsluttende bøger på helt enormt gode serier i år.

Så here goes:

1. A Court of Wings and Ruin af Sarah J. Maas

Den bog jeg ser absolut mest frem til at læse i 2017, er tredje og sidste bog i trilogien “A Court of Thorns and Roses” af Sarah J. Maas. De første to bøger var ikke bare gode, men helt fænomenale og fantastiske og jeg kan slet ikke vente med at se hvad der sker.

Serien handler og den tidligere “jæger”, Feyre, der støder på den smukke Tamlin i skoven, imens hun er på jagt efter mad til sin fattige familie. Tamlin viser sig at komme fra en helt anden og magisk verden, og går under betegnelsen “fae”, som er en magisk, magtfuld person. Feyre bliver hevet ind i den magiske verden og må indfinde sig med, at det nu er der, hendes liv foregår. I bog nummer to, A Court of Mist and Fury bliver hele posen rystet og der sker SÅ meget. Det vil sige, Rhysand sker.

ACOMAF sluttede så vildt, og jeg kan slet ikke vente med, hvad der skal ske i A Court of Wings and Ruin”. Universet er så fedt, og jeg elsker alle de forskellige riger, som den er inddelt i. Og ikke mindst det, at der er kort i bøgerne 😉 Jeg er en sucker for flotte landkort! Maas har virkelig skabt nogle spændende karakterer, hede kærlighedsdramaer og skøn magi, og jeg må indrømme, at denne serie, er en af mine favoritter på højde med Harry Potter. Bogen udkommer d. 2. maj, og det må meget gerne snart blive maj!

Den første bog i serien, A Court of Thorns and Roses, udkommer på dansk med titlen Et rige af torne og roser, d. 28. februar hos Gyldendal (Som jeg netop skal til at anmelde bøger for, så hurra for det!). Jeg vil klart anbefale jer alle at købe bogen og gå i gang med en helt fantastisk serie!

 

2. Lord of Shadows af Cassandra Clare

En anden bog jeg har glædet mig til at læse i et helt år, er anden bog i “The Dark Artificies” serien, Lord of Shadows. Den første bog, Lady Midnight, var simpelthen bare så god, og jeg nød virkelig hele bogen. Bogen er en slags efterfølger til The Mortal Instruments, og indeholder altså nogle af de samme karakterer og generelt navne, man kan genkende. Dog er den sat nogle år efter den sidste store kam i Iris i City of Heavenly Fire, og handler om Emma Carstairs og Julian Blackthorne samt resten af Blackthorne familien, der alle er med i den sjette bog i TMI serien.

Jeg var virkelig vild med TMI, men jeg må indrømme, at jeg indtil videre faktisk bedre kan lide TDA, som indebærer alt jeg ser efter i en god shadowhunter bog. Og så hører vi også rigtig meget om feerne, hvilket bare er helt i orden!

Jeg mener virkelig, at Clare har skabt nogle helt unikke “folkefærd”, hvis man kan kalde dem det. Ja, selvfølgelig er det ikke hende der har fundet på varulve, vampyrer, dæmoner, feer osv., men jeg mener virkelig at hun har givet det hele en ny betydning. Jeg er så spændt på, hvad der kommer til at ske med Emma, Julian og de andre Blackthornes i Lord of Shadows! Bogen udkommer på engelsk d. 23. maj.

 

3. Always and Forever, Lara Jean af Jenny Han

always and forever, lara jean

Jeg har pt 100 sider tilbage af P.S. I Still Love You, som er anden bog i trilogien om Lara Jean, og nu kan jeg så vente på tredje bog, som udkommer d. 2. maj.

Serien startede med “To All the Boys I’ve Loved Before”, som handler om Lara Jean og hendes familie, som består af hendes far, storesøster, Margo og lillesøster, Kitty. Bogen er en ægte pige-bog, og har som sådan ikke den vilde handling. Men alligevel er det bare nogle super søde bøger. Lara Jean er en rigtig pige, som elsker pynt og pigeting. Og så har hun været forelsket i fem fyre igennem sit liv. De fem forelskelser har hun dokumenteret ved at skrive et brev til den pågældende fyr. Brevene er bare for hendes egen skyld og det er ikke meningen, at de skal sendes nogle steder. Altså lige indtil Kitty ved en fejl kommer til at sende hvert og et af brevene til drengene.

Den første bog handler kort sagt om hendes håndtering af de udsendte breve, men hun får selvfølgelig noget ud af det – ellers havde det jo ikke været nogle gode bøger 😉 Det er ikke bøger der går over i historien, men jeg nyder dem, og nogle gange er det præcis det man har brug for. Så jeg glæder mig til at læse den tredje bog.

 

4. Sjette bog i “Throne of Glass” serien af Sarah J. Maas

Og så er der selvfølgelig den sjette og sidste bog i Throne of Glass serien, som endnu hverken har en titel eller en forside. Men det betyder ikke at jeg glæder mig mindre, for hvis der er en serie jeg glæder mig til at få færdiglæst, så er det bestemt historien om Aelin, Rowan, Dorian, Adieon, Lysandra, Manon, Chaol, Elide og alle de andre.

Jeg læse den første bog i serien i september 2015, og så maratonede jeg ellers bare alle bøger op til den fjerde bog. Jeg var så bidt af bøgerne, og kunne på ingen måde lægge dem fra mig. Jeg har næsten lige lyttet til Empire of Storms, den femte bog i serien, som lydbog, og det fik mig selvfølgelig kun til at se endnu mere frem til den sidste bog i serien. For jeg var helt vild med slutningen på bogen, der virkelig gjorde mig nysgerrig for deres skæbne.

 

Det er svært at sige præcis hvad bøgerne handler om, for der sker rigtig, rigtig meget. Og der er bare så mange karakterer, som jeg slet ikke forstår, at Maas kan holde styr på! Hvad jeg beundrer mest hos hende, er hendes evne til at skrive kapitler fra så mange forskellige synspunkter. I Empire of Storms var der kapitler fra stort set alle karakterernes synsvinkel, hvoraf jeg virkelig var vild med Manons kapitler. Manon er heks, og man starter faktisk ud med at få et indtryk af, at hun er et rigtig dårligt mennesker. Men hun gror virkelig på mig, sammen med hendes “Wyvern” Abraxnos, som er en slags drage.

Bøgerne er fyldt med god action, hed romantik, søde forhold, familie, drama og krig – og jeg vil bare gerne læse den sidste bog nu!

 

5. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban illustreret udgave af J.K. Rowling

Den sidste bog jeg sådan glæder mig til at eje, er den illustrerede udgave af Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Jeg er jo kæmpe fan af Harry Potter og de illustrerede opgaver er bare SÅ flotte. Jeg har de to første, og de pynter bare så fint på min reol.

Alle illustrationerne er tegnet af Jim Kay, som bare er så utroligt dygtig. Prisoner of Azkaban er min yndlingsbog i serien, så jeg glæder mig helt vildt til at se den i illustreret version. Nedenunder er nogle af hans smukke illustrationer.

Så der er masser af bogglæder at se frem til i 2017! Hvilke bøger ser du allermest frem til at få fingre i, i år?

 

3 thoughts on “Top 5 tirsdag – Nye udgivelser 2017

 1. Hej
  Jeg er mega fan af throne of glass serie
  Ved du hvor jeg kan hører Empire of storms Throne of Glass Series, Book 5 som lydbog på dansk?

  Mvh Andrea

  1. Hej Andrea
   Jeg kan godt forstå, at du er fan! Det er jeg også.
   Empire of Storms er desværre ikke udkommet på dansk endnu, men lad os håbe, at den gør det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *