B O G F E B E R

~ en virus, der ikke kan kureres ~

Top 5 tirsdag – Serier jeg gerne vil færdiggøre i 2017

Jeg ELSKER gode bogserier. At blive forelsket i fantastiske karakterer igennem bare én bog er jo suverænt, men at få lov til at læse om dem i tre, fire, fem eller flere bøger, og lade dem falde ind under kategorien “favoritkarakterer” er bare det bedste. Jeg kan bestemt også foretrække en god, alenestående bog, hvor man får præcis hvad man har brug for på 300-500 sider.

Men i dag skal top 5 tirsdag handle om nogle af de serier, som jeg håber på at færdiggøre i 2017. Det er serier jeg er begyndt på for nylig, sidste år eller for flere år siden, men som alle er serier, jeg virkelig har nydt, og håber at få afsluttet.

1. “PERCY JACKSON”-SERIEN AF RICK RIORDAN

Den første serie, jeg kommer til at tænke på, er helt klart Rick Riordans serie om Percy Jackson og græsk mytologi. Jeg begyndte på Percy Jackson tilbage i efteråret 2015, og har løbende læst lidt mere af serien. Lige nu er jeg i gang med at lytte til “Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth”, som er fjerde bog af ialt fem bøger. Det betyder at jeg snart er færdig med serien, men den har også været meget længe undervejs.

IMG_3033

Serien handler i korte træk om Percy Jackson, en helt almindelig dreng – næsten. I den første bog opdager den unge Percy nemlig, at han er det der kaldes “demigod”, altså halv-gud. For længe siden kom de store græske guder nemlig af og til på besøg ved de almindelige mennesker, forelskede sig og fik børn. Disse børn vokser typisk op som ordblinde, med ADHD og svære at placere. Men – i virkeligheden er de ikke ordblinde, deres hoved er bare “indstillet” efter det græske alfabet og ikke det gotiske, som alle os vestlige mennesker benytter os af. Desuden ser han monstre og uforklarlige ting, altså ADHD… Percy kommer til en helt ny tilværelse i Camp Halfblood, som er en slags helårslejr for de her “halvguder”.

Serien handler på den måde om Percy og hans venner klarer sig igennem forskellige opgaver, farer og sjove stunder.

Det jeg elsker ved Percy Jackson serien, er at den er bygget på græsk mytologi, og jeg er mega interesseret i gamle myter fra forskellige trosarter, så som nordisk mytologi, romersk, græsk, egyptisk, kinesisk og mange flere. Det betyder også, at Riordan referer en masse til mytologien, hvilket giver god genkendelse. Jeg er godt halvvejs i den fjerde bog, og jeg er spændt på hvor hele serien ender.

 

2. “THE GRISHA TRILOGI” AF LEIGH BARDUGO

Jeg læste første bog i Grisha trilogien, “Shadow and Bone”, i januar i år. Og jeg elskede den. Det var den første fem-stjerners bog for mig i 2017, og jeg er så glad for at få lov til at læse mere om Alina, Mal og ikke mindst the Darkling!

IMG_3036

Alina Starkov har altid stået lidt i baggrunden, men da hendes specielle evner opdages, ændres hele hendes verden, som hun kender den. Hun kommer til paladset, hvor the Darkling, en mystisk mand, regerer. Her skal hun trænes til at bruge hendes evner og med tiden udslette et mørkt sted kaldet “the Shadow Fold”, der er opstået og har delt landet i to.

Udover denne træning, handler bogen selvfølgelig også om hendes kærlighed til barndomsvennen, Mal og en mulig nyfunden kærlighed til the Darkling. Jeg har lavet en dybdegående anmeldelse af bogen, som du kan læse her.

Min favorit ting ved denne serie er, at den er bygget på et gammelt russisk fænomen. Det er så imponerende, når en forfatter tager noget kendt og omdanner det til fiktion, simpelthen imponerende. Og selvom denne trilogi selvfølgelig kun består af tre bøger, så har Leigh Bardugo skabt en serie, der foregår i samme univers, nemlig “Six of Crows”. Og er der noget bedre, end at få lov til at læse mere om et univers, man er belvet forelsket i? Ligesom Cassandra Clare har gjort det med hendes “shadowhunter”-univers. Det er bare så skønt.

 

3. “LUX”-SERIEN AF JENNIFER L. ARMENTROUT

En anden serie jeg er blevet grebet af, efter kun at have læst den første bog, er “Lux” i efteråret 2016. Serien tilhører sci-fi genren, som typisk ikke er min foretrukne genre, da det godt kan blive lidt for overnatuligt til mig. Men Lux har altså virkelig ramt plet, da sproget er eminent. Det handler om aliens, men ikke aliens, som i grønne, slimede væsner med store, sorte øjne, nej, som i aliens, der ligner du og jeg, men som har nogle helt specielle evner.

IMG_3037

Jeg har som sagt kun læst første bog, Obsidian, som handler om Katy, der netop er flyttet til West Virginia, i et hus lige ved siden af Daemon og Dee Black. Daemon er arrogant og led men alt for lækker. Dee, hans søster, er sød og rar og Katy og hende bliver venner. Alt er godt, indtil mærkelige mord og andre forbrydelser begynder at ske omkring dem, og søskendeparret må gå til bekendelse. De er særlige lys-aliens, som lige pt har det halve af universet efter dem.

Bogen handler på mange måder ikke om så meget, men den er bare SÅ godt skrevet, så jeg kunne slet ikke lægge den fra mig. Og så bliver karaktererne i bogen beskrevet så godt, at man kan se dem for sig, mens man læser bogen. Og ja, Daemon er så lækker i mit hoved, som han bliver beskrevet i bogen. Og da hans arrogance først er faldet lidt, og han begynder at have følelser for Katy, røg han ret langt op på min liste over “fictional crushes”. Jeg glæder mig i hvert fald virkelig til at se, hvad der sker i resten af serien.

 

4. “THE TESTING”-TRILOGIEN AF JOELLE CHARBONNEAU

The Testing er en serie jeg begyndte på for ca. et år siden, og jeg har en fornemmelse af, at der ikke er ret mange der kender til serien. Og det forstår jeg virkelig ikke, for det er faktisk nogle udmærkede bøger. De minder meget om “The Hunger Games”, og jeg tænker at forfatteren har taget lidt inspiration derfra. Men det må man også gerne, synes jeg! Ligesom Hunger Games er det en dystopisk serie, og handler altså om en alternativ fremtidsverden.

IMG_3034

Jeg mangler stadig at læse den sidste bog i trilogien, som ligger højt på min TBR lige nu. Verden har gennegået krig og ødelæggelse og har efterladt en masse ødeland. Staten har derfor skabt “the testing”, som er skabt til at udvælge nye unge mennesker, der skal genopbygge samfundet. Cia bliver udvalgt til at være én af kandidaterne til testen, og skal nu kæmpe mod unge på hendes egen alder, om at få lov til at være en del af fremtidens kloge hoveder. Hvad hun ikke ved er, at det ikke kun handler om at få en universitetsplads. Det handler om overlevelse.

Bøgerne er ikke mesterværker, men jeg synes, at de er gode, og jeg har nydt historien i de første to bøger. Selvom der kan trækkes paralleller til “the Hunger Games” med tanken om en test af samfundets yngre borgere, er det stadig en unik serie med originale karakterer og miljøer. Så jeg vil anbefale, at man tager et kig på serien.

 

5. “TO ALL THE BOYS I’VE LOVED BEFORE”-TRILOGIEN AF JENNY HAN

Selvom det oftest er fantasy eller sci-fi bøger der er i en serien, hænder det også, at en contemporary fortsætter i flere bøger. Det er tilfældet med serien om Lara Jean og hendes romantiske livssyn. Tredje bog i serien udkommer først til maj, men det er helt sikkert en bog jeg skal have fingrene i, da jeg virkelig har nydt de første to bøger i trilogien.
IMG_3038

Serien handler om Lara Jean, som igennem sit liv har været forelsket i fem fyre. Fem fyre som hun har skrevet et kærlighedsbrev til og derefter lagt dem i en lille æske, kun til eget brug. Men da hendes lillesøster, Kitty, en dag kommer til at sende alle brevene ud med posten, er Lara Jean lige ved at gå ud af sit gode skind. Hendes meget personlige breve er netop blevet sendt ud til drenge, som hun har været hovedkuls forelsket i, men det ved de ikke.

Selvfølgelig går det meget godt med brevene, og man følger Lara Jeans udvikling. Bøgerne er definitionen på cute, og det er sådan en sød bog, man en gang i mellem har brug for i sit liv. Jeg har næsten lige læst anden bog i serien, “PS. I Still Love You”, og jeg var ganske tilfreds med den efterfølgende bog, og jeg glæder mig til at læse den afsluttende bog i maj.

 

Det var fem serier, som jeg inderligt håber på at få afsluttet i år. Det er formegentlig ikke super realistisk, da jeg er så elendig til at få afsluttet serier. Jeg er altid bange for at komme til at savne bogens personer og historien, selvom det er en fantastisk følelse at færdiggøre en god serie.

2 Kommentarer

  1. KAN DU SÅ FÅ LÆST PERCY JACKSON FÆRDIG!!! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2019 B O G F E B E R

Tema af Anders NorenOp ↑