Turen går til …

Jeg har nu arbejdet i to måneder, så det er ved at være tid til at opleve lidt igen 😉

Sammen med to venner fra min højskole, begiver jeg mig nemlig ud på en lille køretur gennem Europa på godt 6000 km. Jeg sidder netop nu i toget på vej til Hamburg, hvorfra vi har lejet bil. Den henter vi i morgen, og så går det ellers bare afsted mod første stop i Amsterdam! Jeg glæder mig helt vildt til at se Europa fra en helt ny side og opleve steder og byer, jeg aldrig har set før. Vi har planer om at køre landevej så meget af tiden som muligt, så vi for alvor fornemmer de lande, vi kører igennem.

Ruten starter som sagt i Hamburg, og derefter kører vi gennem Holland, Belgien, Frankrig, Andorra, Spanien, Monaco, Italien, Schweiz og Tyskland. På en måned skal vi opleve kultur, historie, politik, byliv, strande, natur, action, gastronomi og mennesker, der er så anderledes fra hvad vi har i Danmark. Men, hvorfor skriver jeg om mit Europa Roadtrip her på bloggen?

Jamen for det første kommer det selvfølgelig til at gå ud over mit skriveri. Jeg håber på at kunne opdatere så ofte som muligt, men kan intet love. Jeg har medbragt fire bøger og min Kindle, og satser på at få lidt tid til at læse undervejs. Jeg er pt i gang med at læse “A Court of Wings and Ruin” af Sarah J. Maas, som er VILDT god. Derudover har jeg “Chokolade til morgenmad” af Pamela Moore med. En bog jeg faktisk har været i gang med at læse længe, men som jeg lagde fra mig, og nu håber på at få genoptaget læsningen af. Desuden har jeg medbragt “Hvor solen græder” af Puk Damsgård og “Amy and Rogers Epic Detour” af Morgan Matson med.

Og her har vi så grund nummer to til, at dette blogindlæg ikke er helt ude i hampen.

For der finder SÅ mange gode roadtrip-bøger derude. Nogle af dem har jeg læst, andre har jeg hørt om eller stående på hylden derhjemme. Roadtrips er skønne, næsten uanset hvor de går hen. “Amy and Roger’s Epic Detour” har jeg skrevet om før, og den handler netop om et roadtrip. Hvis i ligesom mig ELSKER bøger med roadtrips og sommerfølelser, så tag et kig på listen herunder:

 

“SINCE YOU’VE BEEN GONE” af Morgan Matson

Vi kan starte med endnu en Morgan Matson bog, som også inderholder et roadtrip. Bogen handler om Emily, der er blevet forladt af hendes bedste veninder, Sloane. For hun aner nemlig ikke hvad der er sket med Sloane eller hendes familie. Det eneste hun har efterladt sig, er en seddel med ting, hun ønsker at Emily skal gøre hen over sommeren. Hele sommeren forsøger Emily and løse opgaverne på “to-do”-listen, og det hele ender ud i et roadtrip med vennen Frank. Sammen kører de tværs gennem landet, for at finde ud af, hvad der er blevet af Sloane.

Jeg var selv helt vild med bogen, og vil klart anbefale jer at læse den.

 

“MOSQUITOLAND” af David Arnold

Jeg har haft Mosquitoland stående på hylden derhjemme siden sidste sommer, hvor jeg oprindeligt havde i sinde at læse bogen. Det fik jeg dog ikke gjort, men jeg har hørt rigtig godt om den! Bogen handler om Malone, der hopper på en “Greyhound” bus og kører igennem landet, for at kommer hjem til sin syge mor. Undervejs møder hun skæve personligheder og spændende mennesker, og lærer en masse om livet.

Det jeg godt kan lide ved plottet i Mosquitoland, er oplevelsen af det ukendte. Alle mennesker har en historie, og i stedet for at lade hovedpersonen i bogen opsøge disse forskellige personer, er det menneskene der kommer til hende. Stort set hele bogen igennem befinder hun sig altså på et bussæde, men oplever en helt ny verden med nye indtryk. Lyder det måske ikke, som en bog, der er værd at læse? Den står i hvert fald højt på min TBR. Og endnu bedre, så har den en ret fin forside.

 

“THE LAST SUMMER OF US” af Maggie Harcourt

Denne bog læste jeg sidste år. Jeg var ikke så pjattet med mange ting ved bogen, men den blev altså også læst i forlængelse af nogle rigtig gode bøger. Så jeg kan muligvis have været lidt hård i min bedømmelse, hvem ved.

Men, det der kan siges af gode ting om bogen, er at den foregår om sommeren og de tre venner, Limpet, Steffan og jared drager ud på et eventyr i en bil. Limpets mor er lige død, og for at gøre noget godt i løbet af sommeren, beslutter de sig for at køre en tur gennem Wales, hvor de bor. Undervejs møder de mennesker, der har haft betydning for deres liv og der bliver taget beslutninger, der kan ændre fremtiden. Vi møder tre, lidt fucked-up unge mennesker, som alle lærer en masse af det roadtrip de tager på.

Og igen, se lige den forside! Den skriger jo nærmest af sommer og sol. Ikke?

 

“PAPER TOWNS” af John Green

Vi kan nok ikke helt komme udenom John Greens kendte bog, Paper Towns. Jeg var stor fan af John Green, efter at have læst The Fault in Our Stars. Hallo, hvem var ikke det? Det er bare en knaldgod bog. Det betyder dog desværre ikke, at jeg var lige så begejstret for hans andre bøger. Efter at have læst både Will Grayson, Will Grayson og Looking for Alaska, uden at være videre henrykt, har jeg ikke haft modet til at læse flere af hans bøger… Så Paper Towns står endnu ulæst. MEN, jeg har faktisk set filmen, og jeg må indrømme, at den var meget sød. Ikke en WAUW film, men bestemt et kig værd.

Bogen handler om søde Quentin og hans søgen på veninden, Margo. Hun forsvinder pludseligt, og Quentin forsøger febrilsk at løse mysteriet. Denne mysterieløsning indebærer et fedt roadtrip med nogle venner, der også gerne vil vide, hvad der er sket med Margo.

Nu har jeg som sagt ikke læst bogen, men ud fra filmen kan jeg fortælle, at der er tale om et udemærket roadtrip, og den skulle været perfekt til sommerlæsningen.

 

 

Det var fire bøger (eller fem med “Amy and Roger’s Epic Detour”), der handler om roadtrips. Der er mange flere derude, som jeg garanteret ikke kender noget til, men hvis i kan anbefale nogle, vil jeg elske at høre fra jer!

For nu vil jeg nyde den næste måned mit helt eget ROADTRIP!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *