Året der gik 2017

2017.. åh du kære 2017. Det var noget af et år på alle måder. Her giver jeg et lille overblik over mit års opture og nedture, skønne oplevelser og ting jeg vil ændre i 2018.

2017 startede faktisk på Fyn, hvor jeg hoppede ind i det nye år med en masse dejlige mennesker fra min højskole. To uger forinden havde jeg afsluttet et fire måneders langt højskoleophold på Askov Højskole og det er stadig et af mine livs oplevelser. Derfor var det også fantastisk at gå ind i det nye år, men nogle mennesker, man har brugt så meget tid med i det forgangne år!

Første halvdel af 2017 var også den sidste del af mine to sabbatår. Det betød, at penge skulle tjenes, så jeg kunne få råd til at få de sidste oplevelser, samt at flytte i lejlighed ved studiestart. Derfor fik jeg fuldtidsarbejde ved Pilgrim A/S, hvis hovedkontor ligger i Skanderborg, hvor jeg er fra. Samtidig arbejdede jeg deltid hos Føtex Skanderborg, hvor jeg tidligere havde en fuldtidsstilling. Det var et travlt halvt år, men jeg fik tjent en masse penge.

D. 24. januar kom årets første nedtur. Min papfars bedste ven gennem det meste af livet blev dræbt i en højresvingsulykke, og det var en kæmpe sorg at komme igennem. Nu er der snart gået et år, og det er på tide at se fremad.

Heldigvis fulgte gode oplevelser efter sådan et tab. Jeg har arbejdet en masse for TJECK Magazine, og en af de rigtig fede oplevelser var, da jeg interviewede Szhirley og Joe Moe i forbindelse med deres medvirken i “We Will Rock You” i Royal Arena i foråret. Senere var vi inde for at se den, og sikke et show.

Jeg vendte tilbage til Askov Højskole i marts måned, for at gå på et prøveforberedende forløb, der skulle ruste mig til at klare optagelsesprøverne på journaliststudierne. Det var fantastisk at være tilbage på min elskede højskole i en måned, lære de nye højskoleelever at kende og få en god snak med vores tidligere lærere og andet personale. Og så var vi til foredrag med Mikkel Beha og fik en lille snak med ham. Skønt, skønt, skønt.

Herefter fulgte optagelsesprøver på både Danmarks medie- og journalisthøjskole og på Syddansk Universitet. Begge optagelsesprøver kom jeg igennem med fine point, og det betød at jeg blev kaldt til samtale begge steder. Heldigvis klarede jeg også samtalerne rigtig godt, og jeg blev faktisk tilbudt en plads på begge uddannelser. En kæmpe sejr og en vanvittig følelse at skulle vælge imellem to eftertragtede pladser. Mit valg faldt dog på journaliststudiet på SDU i Odense, og det har vist sig at være mit drømmestudie.

Med drømmestudiepladsen i hus måtte jeg ud på et sidste eventyr. Derfor tog jeg og to af mine kammerater fra højskolen på et spontant roadtrip gennem Europa. I en måned kørte vi rundt i en bil og oplevede i alt ni lande og alt hvad de kunne byde på. Europa skulle vise sig at byde på meget mere, end man går og tror. Vi hoppede bare ud i det, og jeg vil anbefale enhver at gøre det samme.

DCIM117GOPRO

Da jeg kom tilbage fra min Europa tur, var det atter tid til at tage hjem til gode gamle Askov Højskole. Denne gang var det en uge som medhjælper på Askov Familiehøjskole, hvor 52 børn og voksne ville opleve højskolekulturen blandet med kunst og natur. Det var så dejligt at være sammen med alle børnene og være med på sådan et kursus. Faktisk så rart, at jeg vendte tilbage til samme kursus i efterårsferien 2017, endnu engang som medhjælper. Og hvis du kender nogle, eller selv har lyst, så kan du jo tilmelde dig Askov Familiehøjskole i sommeren 2018, for der får i lov til at møde mig igen 🙂

Sommeren 2017 bød desuden på en skøn familieferie til Mallorca, en dejlig sommerhustur til Bønnerup Strand, hvor vi har et sommerhus ved stranden og ikke mindst Smukfest ’17. Jeg er fra Skanderborg, så Smukfest er en obligatorisk del af sommeren. Denne gang var det dog en anderledes oplevelse, da jeg var på Smukfest som presse. Jeg er skribent for ungdomsmagasinet TJECK Magazine, og de dækker alle Danmarks festivaller. Jeg lavede alverdens gøgl om Smukfest, og fik blandt andet lov til at interviewe den britiske sanger Anne-Marie (du ved, hende fra Rockabye), hvilket var en fed oplevelse.

Efter en dejlig og tiltrængt sommerferie blev det tid til at hive teltpløkkerne op og rykke til Odense, hvor jeg havde fået en lejlighed i centrum. Det var underligt at sige farvel til Skanderborg, familie og venner, men jeg var klar til en ny begyndelse. En uge efter startede introforløbet på journaliststudiet og siden da har jeg været lykkelig over at være endt her. Byen er skøn, studiet er en drøm og jeg har fået nogle fantastiske venner, jeg virkelig holder af. Jeg har lavet så ufatteligt mange ting

Første semester på studiet er snart slut. Jeg mangler to eksamener, og så kan jeg rette øjnene mod 2. semester, hvor jeg skal have TV. I dette semester har vi skrevet, og jeg har lavet artikler om børnehavernes mangel på pædagoger, en handikappet dreng fra Assens, der ikke får meget hjælp, om børn med diagnoser, som ikke kan få hjælp i folkeskolen, været i retten for at lave en retsreportage og endda lavet reportage fra DøgnNetto om natten. Det har været udfordrende og sjovt og jeg ved, at jeg er endt på rette hylde.

Og så blev det december. D. 2. december var jeg hjemme i Aarhus for at se Narnia på Aarhus Teater med mine veninder fra gymnasiet. Skønt at se dem, for det er ikke så tit, jeg er hjemme hos dem. Herefter blev jeg et par dage i Skanderborg, og det var dejligt.

Men, julehygge, æbleskiver, pebernødder, julemusik. Alt det, nåede jeg ikke rigtig at bruge min december måned på. I stedet endte jeg med tre dages indlæggelse på Odense Universitetshospital fra 8-10. december, hvilket udmundede i en operation i maven d. 10. Jeg havde haft en stor cyste på æggestokkene, som var sprunget. Al væsken fra cysten var løbet ud i bughulen og lå og pressede på alle mine organer. Meget smertefuldt og tilsyneladende livsfarligt, hvis ikke det bliver suget væk. Derfor måtte jeg ligge sygemeldt i to uger, lige midt i mine to første eksamensopgaver. Super fedt. Det lykkedes mig dog alligevel at få afleveret mine eksamener, hvilket var en stor sejr.

Lige inden min juleferie gik i gang, var jeg til jobsamtale hos HD- og Mastersekretariatet på SDU. De søgte en studentermedhjælper med journalistprofil til at lave nyhedsbreve, små film, flyers og stå for alt web. Dagen efter min samtale blev jeg ringet op, og jeg var så heldig at have fået jobbet. Fantastisk at kunne gå på juleferie med en god fornemmelse i maven over at have fået mit første betalte journalistjob! Samme aften var der julefrokost med studiet, og sikke en herlig måde at fejre en afleveret eksamen!

Resten af juleferien bød på en skøn juleaften og to andre gode juledage. Mine forældre er skilt, så jeg holdt jul med min far 2. juledag, det skifter hvert år. Jeg fik en masse fantastiske julegaver og hyggede mig med min familie. Herefter tog vi i op i vores sommerhus, for at få et par afslappende dage. Desværre brugte jeg det meste af min tid på at skrive eksamen, men jeg fik lige tid til at gå i biografen med min papfar for at se “Star Wars VIII: The Last Jedi” og wauw. Jeg elsker de film.

Den sidste dag på året brugte jeg med mine gode gamle venner fra Skanderborg. Vi spiste lækker mad, drak masser af gode drinks, vin og selvfølgelig champagne. Jeg  hoppede ind i det nye år med nogle fantastiske venner, og jeg kan mærke, at 2018 bliver et godt år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *