ANMELDELSE: “A Bend in the Road” af Nicholas Sparks

3463Titel: A Bend in the Road

Udgivelse: 18. september 2001 af Grand Central Publishing

Forfatter: Nicholas Sparks

Genre: Fiktion

Min bedømmelse: ★★★☆☆

INFO FRA GOODREADS

Miles Ryan’s life seemed to end the day his wife was killed in a hit-and-run accident two years ago. Missy had been his first love, and Miles fervently believes she will be his last. As a deputy in the North Carolina town of New Bern, Miles Ryan not only grieves for Missy, but also longs to bring the unknown driver to justice. Then Miles meets Sarah Andrews. The second grade teacher of his son, Jonah, Sarah had left Baltimore after a difficult divorce to start over in the gentler surroundings of New Bern.

Perhaps it’s her own emotional wounds that make her sensitive to the hurt she first sees in Jonah’s eyes, and then his father’s. Tentatively, Sarah and Miles reach out to each other. Soon they are both laughing for the first time in years . . . and falling in love. Neither will be able to guess how closely linked they are to a shocking secret — one that will force them to question everything they ever believed in . . . and make a heartbreaking choice that will change their lives forever.

MIN BEDØMMELSE

Jeg holder sådan af Nicholas Sparks. Han var en af de første forfattere (udover J.K. Rowling), hvis bøger jeg blev dybt forelsket i. Hvor jeg købte bogen, udelukkende fordi, hans navn stod på forsiden – en såkaldt auto buy author.

Den allerførste Sparks bog, jeg læste, var The Last Song. En sindssygt rørende, virkelig velskrevet roman. Siden har jeg læst et utal af hans bøger, og hver gang (stort set) er den gået rent ind. Typisk får jeg lyst til at læse hans bøger om sommeren, og i år blev ingen undtagelse. Da temperaturen viste 30 grader, hev jeg A Bend in the Road ned ad hylden, lagde mig i solen og åbnede endnu et Sparks univers op.

Hans bøger foregår altid i North Carolina og har altid karakterer, der er opkaldt efter hans børn eller andre familiemedlemmer. Super strømlinet, super fint. Jeg har virkelig fået lyst til at besøge staten i hvert fald. På den måde føler man sig altid lidt hjemme, når man bladrer gennem endnu en af hans historier, som næsten virker hjemlige.

“grown-ups always say that things are complicated.”

I A Bend in the Road møder vi Miles, hvis kone, Missy Ryan, dør to år, før historien starter, da hun bliver kørt ned. Vi møder sønnen Jonah, Sarah, der kommer til at spille en vigtig rolle i begges liv, Miles’ kollega Charlie, et par at banditterne fra byen og Sarahs familie. Overordnet set. Og det er præcis, hvad jeg elsker ved Sparks’ bøger. Der er altid et overkommeligt antal karakterer, som vi skal lære at kende. Og kun det antal karakterer, som er vigtig for plottet.

Og her glemmer jeg i virkeligheden én særligt vigtig person, nemlig en form for fortæller, der optræder i flere kapitler – den person, som kørte Missy Ryan ned. Jeg gættede virkelig hurtigt, hvem det var, og det tog lidt af spændingen ud af historien, synes jeg. Det var næsten for forudsigeligt.

Den kvikke læser har nemlig opdaget, at jeg har givet bogen tre stjerner. Så selvom jeg knuselsker Sparks og holder meget af hans persongallerier, så var der dele af A Bend in the Road, der trak ned.

“Hey, Dad?”
“Yeah?”
Jonah walked in silence for a few steps. “It’s okay if you like Miss Andrews.”
Miles looked down in surprise. “It is?”
“Yeah,” he said seriously. “Because I think she likes you.”

Der sker nemlig et skift i romanen undervejs, hvor hovedfokus bliver at finde ham eller hende, der har kørt Missy Ryan ned. For en stund hører man slet ikke om hverken Jonah eller Sarah, og det virker super mærkeligt, når begge betød så meget for Miles. Her synes jeg der sket et voldsomt skift i tempoet, og det trækker meget ned. Derudover mangler jeg et ordentligt pay off, da jeg så hurtigt gætter, hvem der har kørt hende ned, og slutningen er simpelthen flad.

Så derfor ender jeg på tre stjerner til en bog, der har to historier i sig.

★★★☆☆

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *