Et julet bog tag

Jeg ELSKER jul. Det har jeg altid gjort, og det er man altså heller ikke i tvivl om, hvis man går en tur gennem min lejlighed. Den ligner mere eller mindre Getrud Sands hus, og jeg er vild med det.

Og nu har det altså både været 1. december og 1. advent, og så er julen jo rigtig skudt i gang. I dag har jeg bagt vaniljekranse, brunkager, jødekager og finskbrød med min søster, mor og mormor til lyden af alle de bedste julesange. For lige så meget som jeg elsker jul, så venter jeg altid med at høre julesange til d. 1. december. Derefter får den så heller ikke for lidt. Og det fik mig til at tænke: “Gad vide om der er lavet et bog tag bygget på julemusik?” Jeg kiggede mig omkring på nettet, men jeg kunne ikke finde sådan et tag. Og hvad gør man så? Man laver naturligvis et selv.

1. “IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS”: Din yndlings julebog

Jeg læste for et par år siden “Dash and Lily’s Book of Dares”, og den er virkelig blevet hos mig siden. Den er julet på en helt perfekt måde, uden at være overdrevet. Naturligvis kan jeg heller ikke lade være med at nævne “My True Love Gave to Me”, som er en novellesamling med 12 hyggelige julenoveller. Den kan man sagtens læse hvert år. I år har jeg besluttet mig for at læse “Let it Snow”, som har stået i min reol lidt for længe.

2. “LAST CHRISTMAS”: En bog, du fik i julegave sidste år

Sidste år fik jeg faktisk ikke så mange bøger i julegave, men specielt to husker jeg meget tydeligt. Den ene var Jan Sonnergaards novellesamling “Radiator”, som jeg fik af min onkel. Jan Sonnergaard døde i 2016, og det var et stort tab i den litterære verden. Selv havde jeg aldrig læst så meget af ham, så det måtte være på sin plads at få læst noget af ham. En af mine lærere næsten tvang mig til at læse “Lotte”, som er en novellerne i “Radiator”, og hun havde ret, da hun sagde, at den var god.

En anden bog, jeg fik sidste år, var “Room” af Emma Donoghue, som jeg fik af min veninde og læste i januar. Den satte virkelig nogle spor, og det har jeg skrevet om i min anmeldelse her.

3. “DRIVING HOME FOR CHRISTMAS”: Til hvilket univers ville du køre til for at fejre jul?

Jeg ville køre direkte til Hogwarts. Nej vent, jeg ville køre til King Cross, tage toget fra platform 9 3/4 og sejle over søen til slottet. Jeg ville elske at fejre jul på Hogwarts.

4. “ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU”: En fiktiv karakter, som julemanden gerne må efterlade under træet i år

Jeg ville ikke blive ked af det, hvis Rhysand lå i en af pakkerne :i

Men ellers kunne det da også være ret fedt, hvis Hermione Granger lå der. Hende gad jeg dælme godt kende i virkeligheden, for hende og jeg minder meget om hinanden.

5. “ROCKING AROUND THE CHRISTMAS TREE”: Hvis du kunne vælge ti fiktive karakterer at fejre jul med, hvilke skulle det så være?

De ti karakterer er sat op i vilkårlig rækkefølge:

 1. Hermione Granger (harry Potter)
 2. Rhysand (A Court of Thorns and Roses)
 3. Magnus Chase (Magnus Chase and the gods of Asgard)
 4. Molly Weasley (Harry Potter)
 5. Molly Peskin (The Upside of Unrequited)
 6. Cath (Fangirl)
 7. Levi (Fangirl)
 8. Rowan (Throne of Glass serien)
 9. Matilda (Matilda)
 10. Newt (The Maze Runner)

6. “UNDERNEATH THE TREE”: Det er “Secret Santa tid” på Hogwarts. Hvilken magisk genstand vil du helst have af din nisse?

Okay, den er svær. Jeg går ud fra, at min secret santa er meget gavmild og beslutter sig for at give mig TO gaver. For, hvor vildt ville det lige være at eje en usynlighedskappe og en tidsvender? De to ting kunne jeg godt tænke mig i hvert fald.

7. “MISTLETOE”: Hvilken fiktiv karakter ville du helst kysse under misteltenen?

Okay, han behøver ikke ligge under juletræet så, men jeg ville ikke sige noget til, at Rhysand stod under misteltenen.

8. “SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN”: En fiktiv karakter, der ville spille en god julemand

Jeg tror virkelig, at August Waters fra The Fault in our Stars ville være en god julemand. Jeg forestiller mig, at han virkelig vil gå ind rollen og give børnene den bedste jul. Han er simpelthen så god af sig.

9. “MY ONLY WISH THIS YEAR”: Dine tre største bogønsker i år

Uha, det er svært. For der er godt nok mange gode boger at ønske sig!

Men, jeg tror, at min liste vil se således ud:

 1. Always and forever, Lara Jean af Jenny Han (Ja, den har jeg stadig ikke fået anskaffet, og nu er det næsten pinligt)
 2. Den illustrerede udgave af Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 3. Scoop af Peter Christensen

10. “HAPPY NEW YEAR”: Bogforsæt for 2018

For det første vil jeg gerne læse flere bøger i 2018. Men, idet jeg er startet på mit studie, må jeg nok desværre bare erkende, at jeg ikke får læst lige så mange bøger om året, som jeg gjorde engang. Jeg har læst 32 bøger i år, og det er okay.

Derudover vil jeg gerne læse nogle digtsamlinger.

Jeg vil også gerne læse flere af de bøger, som jeg har haft stående længe.

Som det sidste vil jeg gerne blive bedre til at få læst de bøger, som jeg får sendt til anmeldelse, hurtigere. For jeg elsker at anmelde bøger, og det vil jer gerne blive ved med.

 

Jeg håber i har lyst til at lege med, for alle er naturligvis tagget. Hvis du elsker jul den mindste smule og ikke kan lade være med at nynne sangene i hovedet, når du læser titlerne (ligesom jeg gør), så prøv da lige!

Glædelig jul!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *