Februar wrap-up

Så for dælen, så gik der altså lige lidt tid, før jeg fik taget mig sammen til at skrive på bloggen. Jeg har nu været tilbage på Askov Højskole i en uge, og det er skønt at være tilbage. Dog bruger jeg tiden på så mange ting, at jeg har haft svært ved at finde tid til at skrive på andet end opgaver, motiveret ansøgning og notater. Men nu sker det – søndag d. 12. marts må være dagen for et nyt blogindlæg, som handler om de bøger jeg læste i februar!

Processed with VSCO with t1 preset

Jeg har virkelig læst nogle gode bøger i februar, og jeg er helt klart tilfreds med antallet af bøger også.

Den første bog jeg læste var “Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay” af J.K. Rowling og David Day. Jeg er jo KÆMPE Harry Potter fan, så alt der har den mindste smule relation til Harry Potters magiske verden, falder lige i min smag. Og Fantastic Beast var helt perfekt. Det er altid meget specielt at læse en bog der er skrevet som et manuskript, da man ikke altid får IMG_2335hele følelsen af en bog. Alligevel synes jeg, at Rowling og Day slipper virkelig godt fra det.

De har formået at skabe nogle helt unikke karakterer, en smuk, magisk verden og en sød historie. Det er sjovt at lære lidt om den amerikanske magiker verden, som at mugglere eksempelvis hedder No-Maj i USA. Jeg har valgt at give bogen 4/5 stjerner, og du kan læse hele min anmeldelse her, hvis du vil vide, hvorfor jeg har givet den det antal stjerner.

Efter at have læst bogen så jeg filmen, og den lægger sig 100% op af bogen, hvilket er fantastisk, når det sker.

 

 

Jeg tror ikke jeg har understreget nok, hvor glad jeg er blevet for lydbøger.  Det er en unik måde at høre gode historier på, og endnu bedre kan jeg gøre det, imens jeg er på arbejde, eller laver andre ting. Anyway, den næste bog jeg fik lyttet til  i februar, var “Matilda” af Roald Dahl. Jeg ELSKER Matilda. Jeg har set filmen et hav af gange og jeg var så heldig at få lov til at opleve den, sat op som mIMG_2528usical, forrige gang jeg var i New York, på Broadway. Det var en helt fantastisk musical, og jeg er så pjattet med soundtracket, som jeg virkelig vil anbefale jer at lytte til, hvis i bryder jer den mindste smule om musicals.

Nå, men jeg besluttede mig derfor for, at lytte til bogen, eftersom jeg er så glad for historien. Det var et rigtig godt valg, og jeg er kun endnu mere forelsket i den lille, søde, læseglade pige. Jeg har anmeldt bogen på bloggen, og du kan læse her, hvorfor Matilda fik 5/5 stjerner af mig.

 

Efter en kort bog, som Matilda, havde jeg brug for en længere, mere “tung” bog, og jeg gik derfor i gang med at lytte til “Empire of Storms” af Sarah J. Maas. Jeg har haft bogen i fysisk format siden den udkom i efteråret, men jeg har virkelig haft svært ved at komme i gang med den. Jeg ved ikke hvorfor, for Sarah J. Maas er min yndlingsforfatter og jeg har virkelig elsket “Throne of Glass”-serien. Jeg har hørt andre sige, at de har haft svært ved at få startet på Empire of Storms, og at de førIMG_2552ste godt 100 sider foregår i et langsomt tempo. Men ved at lytte til bogen, skulle jeg som sådan ikke tage mig sammen. Og hvor er jeg glad for, at jeg fik lyttet til bogen.

For det første følger man så mange spændende personer i bogen, og det er fantastisk at opleve den udvikling der er sket, siden første gang de hver især optrådte i serien. Nu er der kun én bog tilbage i serien, og jeg kan slet ikke vente med, at få afsluttet serien og se hvad der sker med dem alle sammen. Min anmeldelse af bogen er at finde her, og du får her svar på, hvorfor jeg gav bogen 4/5 stjerner og ikke fem stjerner, som jeg har givet de andre bøger i serien.

 

Empire of Storms har en god længde, så jeg besluttede mig hurtigt for at læse OG lytte til noget let og hyggeligt. Derfor gik jeg i gang med at læse “P.S. I Still Love You” af Jenny Han, som er bog nummer to i serien om Lara Jean og hendes romatiske liv.

Processed with VSCO with t1 preset

Bogen var lige hvad jeg havde brug for, og jeg elskede den virkelig. Den er sød, sjov og super nem at læse. Og så er det altså skønt at læse fortsættelser til “contemporary” bøger nogle gange. Det hører virkelig til sjældenhederne, at finde serier fra den genre. Vi har set det med “Anna and the French Kiss”-trilogien, som er en af mine yndlingsserier. Hver gang jeg kigger på dem, bliver jeg mindet om sol og sommer, og jeg kan ikke lade være med at smile. Sådan er det blevet med “To All the Boys I’ve Loved before”-serien nu, og jeg glæder mig virkelig til, at tredje og sidste bog udkommer i år. Det har jeg faktisk skrevet lidt om her. Jeg har endnu ikke lavet en fuld anmeldelse af bogen her på bloggen, men jeg gave den 4/5 stjerner. Jeg lover snart at få lavet de anmeldelser, jeg mangler!

Den sidste bog jeg fik lyttet til i februar, var “Dreamology” af Lucy Keating, som simpelthen har den mest nuttede forside. Og ja, det var det jeg valgte den ud fra, for jeg anede ikke, hvad den handlede om. Det er en meget speciel bog, fortalt på en mærkelig måde. Jeg

Processed with VSCO with t1 preset

synes, at det er en meget sød historie, men den levede nok ikke helt op til mine forventninger. Jeg havde svært ved at finde ud af, hvor gamle karaktererne skulle forestille at være og jeg brød mig ikke så meget om hovedpersonen, Alice. Samtidig var jeg slet ikke glad for fortællerens stemme, og det er selvfølgelig med til at hive bogen nedad. Alligevel var den en meget hyggelig bog, og det var en jeg stille og roligt kunne lytte til. Dog måtte jeg jo erkende her, at man ikke altid skal gå efter en bogs forside 😉 Jeg gav bogen 3/5 stjerner, og der vil nok snart være en fuld anmeldelse oppe her.

 

 

I alt fik jeg altså læst/lyttet til 5 bøger, hvilket passer mig helt fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *