Glæden ved en lydbog

2017 blev simpelthen året, hvor jeg blev fanget af lydbogs-verdenen, og det er lækkert!

Lige før jul fik jeg nyt arbejde. Jeg arbejder ved smykkefirmaet Pilgrim, som har hovedsæde i Skanderborg, hvor jeg bor. Deres lager ligger derfor også i Skanderborg, og der har jeg været så heldig at få et arbejde indtil jeg skal starte på et studie til september. Det er et rigtig fint arbejde, men timerne kan godt være lange, når man går rundt og plukker varer til kunderne, men så kom jeg i tanke om lydbøger.

Jeg startede med at købe “Winter” af Marissa Meyer, den fjerde bog i “The Lunar Chronicles”. Jeg har bogen i fysisk form, men med sine 830 sider, har jeg virkelig haft svært ved at komme igennem den.

winter lydbog

Det var så fedt at gå og lytte til historien om Winter, Jacin, Cinder, Kai, Scarlet, Wolf, Cress, Thorne og Iko, som er en helt fantastisk gruppe af fiktive karakterer. Bogen er oplæst af Rebecca Soler, som lever sig fuldstændig ind i alle karaktererne på en magisk vis. Hun er i stand til at lave vidt forskellige stemmer til de forskellige personer, både mænd og kvinder. Og så er hun virkelig god til at ramme præcis, hvordan jeg forestillede mig, at de forskellige lød.

Bogen tager 23 timer og 11 minutter at lytte til, men med 8-timers arbejdsdage, så har man jo hurtigt lyttet til en hel bog.

Jeg har aldrig lyttet til en lydbog før, da jeg har svært ved at koncentrere mig om at lytte til det hele, hvis jeg laver noget andet. Og jeg gider ikke bare sidde og lytte. Men på mit arbejde, hvor meget af det jeg laver er ret rutine-præget og nemt, så er det altså intet problem!

Jeg gav Winter ★★★★!

 

Da jeg i tirsdags blev færdig med at lytte til Winter, måtte jeg bare lytte til en anden lydbog. Jeg havde heldigvis “Matilda” af Roald Dahl liggende på min iPhone, så den gik jeg i gang med.

Matilda lydbog

Det skal siges at jeg er fuldstændig skudt i historien om lille, søde, læseglade Matilda, og derfor kendte historien udemærket. Jeg har set filmen mange, mange gange og jeg var så heldig at se musical-versionen på Broadway, da jeg var i New York i 2013. Men, selvom jeg har bogen stående herhjemme, så har jeg faktisk aldrig fået den læst.

Lydbogen bliver læst op af Lenny Henry samt flere. For det er nemlig en lidt speciel lydbog, hvor Lenny som oplæser taler med de forskellige karakterer, både Matilda, Miss Honey, The Thrunchball, Mr. Wormwood, Mrs. Wormwood, Michael og Lavender. De fortæller den derfor på en måde sammen, som er så fint. Han kommenterer på deres valg og spørger dem også om forskellige ting i løbet af lydbogen, og det gjorde bogen SÅ levende.

Bogen tager kun 2 timer, så den var meget overskuelig at lytte til. Jeg er stadig meget forelsket i søde Matilda, og jeg kommer nok også til at læse den fysiske bog på et tidspunkt. Derfor fik Matilda selvfølgelig også ★★★★★!

Med den korte længde på Matilda, kunne jeg derfor gå i gang med en ny lydbog igen i onsdags. Denne gang blev det endnu en bog som jeg har hjemme, men som jeg virkelig har haft problemer med at komme i gang med. Det er “Empire of Storms” af Sarah J. Maas, den 5. bog i “Throne of Glass” serien.

EoS lydbogSarah J. Maas er min yndlingsforfatter, men der er simpelthen noget ved Empire of Storms, der har gjort at jeg bare ikke kunne komme ordentligt i gang med den. Så jeg købte den på iTunes og gik i gang med at lytte til den. Jeg er allerede mere vild med den nu, end jeg var, da jeg begyndte at læse den, og nu kan jeg slet ikke vente med at høre, hvad der skal ske med Aelin og alle de andre.

Throne of Glass serien er simpelthen så god, og jeg har ventet et helt år på Empire of Storms udgivelse, så det kom faktisk virkelig bag på mig, hvor svært jeg havde ved at gå i gang med den. Hver gang jeg kiggede på den var jeg sådan “Jeg burde jo læse den, men jeg orker bare ikke”, og så er det altså svært at komme i gang. Jeg har nu lyttet til de første 12 kapitler, og jeg ender nok med at elske den, ligeså meget som alle den andre bøger i serien.

Bogen er oplæst af Elizabeth Evans, som vitterligt har den mest perfekte stemme til den her slags bog! Bogen tager i alt 25 timer og 23 minutter, men det passer mig fint. Så har jeg en masse at lytte til, de næste par dage eller uger, alt efter hvor travlt jeg har på arbejde 😉

 

Jeg har kig på en masse andre lydbøger, som bare venter på at blive købt og lyttet til af mig. Jeg vil virkelig anbefale alle, der har tiden til det, at lytte til nogle lydbøger. Det er super afstressende og en hyggeligt måde at få historien på. Det er ligesom at gå i børnehave igen og få bogen oplæst 😉

 

 

2 thoughts on “Glæden ved en lydbog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *