Guide til gode sommerbøger

Jeg er helt vild med at sidde under et tæppe med en kop te og læse i efteråret, mens regnen siler ned udenfor. Men, jeg er altså endnu større fan af at sidde ude i det gode vejr med søde sommerbøger. Jeg har en tendens til at læse lidt lettere YA bøger i sommermånederne, mens jeg gemmer fantasybøgerne til de mørkere vinteraftener. Jeg vil her give mine bedste anbefalinger til bøger, som er perfekte til sommerferien.

“SAVE THE DATE” af Morgan Matson

Save the Date

Min første boganbefaling er en ny udgivelse, som jeg ikke selv har læst endnu, men som jeg helt sikkert selv skal erhverve mig til sommerlæsningen. Det drejer sig om bogen “Save the Date” af Morgan Matson.  Jeg er vild med Matsons bøger, og jeg har læst hver og en i en sommerferie. Du har måske hørt om dem, men ellers skal du lige tjekke dem ud (“Second Chance Summer”, “Since You’ve Been Gone”, “Amy and Roger’s Epic Detour” og “The Unexpected Everything”)! De er alt for skønne, passer perfekt til sommerlæsningen og foregår faktisk altid om sommeren. Derfor ved jeg også, at “Save the Date” må være den ultimative sommerbog i år!

“MY LIFE NEXT DOOR” af Huntley Fitzpatrick

My Life Next Door

Der er ingen tvivl om, at “My Life Next Door” af Huntley Fitzpatrick egner sig til sommerferiens læsestak. Jeg mener, forsiden skriger praktisk talt sommer, am I right? Bogen handler om en sød sommerforelskelse, men også så meget andet. De to hovedpersoner Samantha og Jase kommer nemlig fra vidt forskellige familier, selvom de er naboer. De to familiers forskellighed bliver fundamentet for bogen, og der bliver skabt en mindre Romeo og Julie stemning. Bogen er slet ikke så sommerlet, som den ser ud, og der gemmer sig altså alvorlige ting bag den smukke forside. Men en kæmpe anbefaling til sommerlæsning fra min side! Jeg har anmeldt bogen her, hvor du kan læse flere af mine tanker om bogen.

“SAINT ANYTHING” af Sarah Dessen

Saint Anything

Jeg læste for nogle år siden bogen “The Moon and More” af Sarah Dessen, og det gik hurtigt op for mig, at hun tilhører bunken af fantastiske sommerforfattere. Ligesom med Fitzpatrick gemmer der sig nemlig også alvorlige hændelser og familieproblemer bag forsiderne, og “Saint Anything”, som jeg læste sidste sommer, er ingen undtagelse. Saint Anything er nemlig ikke kun en helt fantastisk bog, den er også fyldt med sommer, kærlighed og hemmeligheder. Tilføj den til din sommerbunke og læs min anmeldelse her, så forstår du hvorfor.

“ANNA AND THE FRENCH KISS-SERIEN” af Stephanie Meyer

Billedresultat for anna and the french kiss series

Hvis du endnu ikke har læst verdens allersødeste trilogi, så er det nu, du skal igang. “Anna and the French Kiss”, “Lola and the Boy Next Door” og “Isla and the Happily Ever After” er de skønneste bøger, som i den grad egner sig til sommer TBR-listen. Jeg knuselsker disse bøger, og har selv planer om at læse dem igen til sommer. Bøger er udgivet på dansk af Lovebooks, så der er ingen undskyldning for ikke at få dem læst. Alle bøgerne handler om kærlighed og venskab, og selvom de hænger sammen som en trilogi, har hver bog en ny hovedperson og en flirt, som helt sikkert bliver din fiktive kæreste til sommer!

“THE LAST SONG” af Nicholas Sparks

The Last Song

Jeg har nævnt det før, men jeg nævner det igen. Nicholas Sparks skriver de ultimative sommerbøger, og jeg læser stort set en hvert år. Han skriver genialt, og der er garanti for både smil og tårer. Hvis du skal starte et sted, så er “The Last Song” et rigtig godt sted at starte. Bogen (eller sådan set alle hans bøger) foregår nemlig ved stranden og den er simpelthen perfekt til sommerferien. Man kan ikke komme udenom sørgelige tilfælde i alle Sparks’ bøger, men det giver kun sommerfølelsen lidt mere dybde. Har du allerede læst “The Last Song”, så kan jeg anbefale en del flere af hans bøger, eksempelvis “Safe Haven”, “The Choice” eller “Dear John”. Skønne, skønne bøger, bestemt værdige til din sommerlæsning. Og hvor de andre bøger, jeg har med på listen er YA, så er Sparks’ bøger faktisk New Adult, og altså lidt mere modne i sproget.

“SIMON VS. THE HOMO SAPIENS AGENDA” af Becky Albertalli

Billedresultat for simon vs the homosapien agenda

Sidst men ikke mindst skal du naturligvis kaste dig over “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda” af Becky Albertalli. Albertalli skriver de skønneste YA bøger, og hvis du ikke har læst denne, så skal den faktisk bare smides i toppen af listen. Den går snart i de danske biografer med titlen Love, Simon, og derfor er det kun på sin plads at læse den først! Udover denne skønne bog, har Albertalli også udgivet to andre bøger, som du helt sikkert får lyst til at læse bagefter. Det drejer sig om “Leah on the Offbeat”, som er efterfølgeren til “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda” og “The Upside of Unrequited”.  Alle bøger er også udgivet på dansk af CarlsenPuls, og du kan læse mine anmeldelser af bøgerne ved at klikke på titlen.

Jeg håber, at alle disse bøger ryger direkte på din sommerlæseliste, eller i det mindste inspirerer dig til, hvilke bøger, du skal kaste dig over i den kommende sommer! For den er på vej, der er ikke længe til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *