Hardbacks vs. paperbacks

Det evige spørgsmål, som jeg altid selv står med: Skal jeg købe paperbacks eller hardbacks? Begge bogtyper har deres fordele men også ulemper. Jeg har opsat for og i mod begge typer. Nogle argumenter, som jeg selv overvejer, når jeg står i det forfærdelige bog dilemma!

HARDBACKS:

FOR:
 • Hardbacks er så smukke. De pryder virkelig enhver bogreol, og jo flere der står side om side, jo flottere er det!
 • De er enormt rare at læse. Bogen kan praktisk talt ligger af sig selv, så man ikke skal holde fast i bogen, for at den ikke klapper sammen. Desuden knækker bogryggen ikke, og forbliver altså smuk.
 • Det er altid mega sjovt at se hvad der gemmer sig under coveret. Den følelse der kommer frem, lige inden man fjerner papircoveret, for at se farven på selve bogen og om der skulle gemme sig noget andet på bogen. Der er ikke noget bedre end at finde et indprintet billede eller en tekst på bogen.
IMOD:
 • De er dyre! Seriøst, jeg kan betale 250 kr. for en hardback, og for den samme bog, betale 129 kr., hvis det er n paperback? Det kræver ikke det store geni at regne ud, at jeg kan få to bøger til prisen af en hardback! TO BØGER!
 • De er tunge, og svære at have med rundt. Hvis jeg har en bog i tasken, er det aldrig en hardback bog.
 • Papircoveret går alt for let i stykker, og jeg er altid superbange for at ødelægge det. Derfor tager jeg altid coveret af, når jeg læser hardbacks.

 

PAPERBACKS:

FOR:
 • De kan tages med overalt. Faktisk kan man også have to med omkring, og det i sig selv er vel grund nok?
 • En stort argument for paperbacks, er at de er billige. Og hvis bogen er billig, er jeg også mere tilbøjelig til at købe mere end én bog. Og helt ærligt, det virker nogle gange lamt at købe den samme bog, bare i en meget dyere udgave.
 • Man kan ligge på ryggen og læse bogen. Eller sidde med den foran sig, uden at den behøver at hvile på noget.
IMOD:
 • De er ikke nær så flotte på reolen som hardbacks.
 • Noget af det værste er, at de knækker i ryggen, når man læser bogen. Egentlig har jeg ikke noget imod, at man kan se, at bogen er blevet læst og elsket. At den har lidt skønhedsfejl på bogryggen. Men når man går op i bogreolens udseende, så er det altså bare ikke så pænt, hvis man knap kan læse titlerne på bøgerne.
 • Siderne er tynde i de fleste paperbacks, og jeg er mest til sider i god kvalitet.

 

Ja, det blev man jo ikke meget klogere på. Jeg kommer aldrig til at holde mig til én af mulighederne. Nogle bøger er meget flottere i hardbacks, og så går jeg efter det. Men økonomien skal også hænge sammen, og i sidste ende handler det altså mest af alt om at læse en god bog, ikke om at kigge på en smuk bog. Og egentlig er alle bøger smukke, de er bare unikke og forskellige på hver deres måde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *