Top 10 bøger 2017

For et år siden startede jeg min blog (wuhuuuu), og jeg synes nu stadig, at det er meget sjovt! Et af de første indlæg jeg havde i 2017 handlede om de ti bedste bøger, jeg læste i løbet af 2016. Derfor er det vel kun på sin plads at liste top ti bøger fra mit læseår i 2017 også. Jeg har ikke listet bøgerne i nogen bestemt rækkefølge, da de alle har en plads i mit hjerte. Her kommer de!

Men hov tænker du så, der er jo kun ni bøger? Tag det helt roligt, jeg har ikke glemt en bog. Sagen er nemlig den, at jeg i 2016 blev bidt af lydbøger, og derfor indgår der også en lydbog i min top ti. Så hvorfor ikke starte med lydbogen:

1. “THE UPSIDE OF UNREQUITED” Af Becky Albertalli

Becky Albertalli havde allerede en stor plads i mit hjerte, da hendes første udgivelse “Simon vs. the homo sapiens agenda” simpelthen var så god. Derfor havde jeg også store forventninger til “The Upside og Unrequited”. Heldigvis blev alle forventninger indfriet, og jeg nød hvert et sekund ag bogen. Noget af det, som gjorde denne bog helt speciel, var den diversitet, som den er propfyldt med. Har du læst til at læse mere om, hvorfor netop denne bog er på listen over de bedste bøger i 2017, så læs min anmeldelse her.

2. “A COURT OF WINGS AND RUIN” Af Sarah J. Maas

Sarah J. Maas er en af mine yndlingsforfattere, og det var derfor med stor glæde, at jeg endelig kunne åbne “A Court of WIngs and Ruin”, tredje bog i “A Court of Thorns and Roses” serien. Jeg elskede de to andre bøger i serien, så dette var endnu en bog, jeg havde gigantiske forventninger til. Alt blev heldigvis indfriet og mere til. Alt ved bogen var perfekt, og da jeg lukkede bogen en sen aften, efter at have pløjet mig igennem 250 sider, var jeg i tvivl, om jeg bare skulle begynde at læse den igen med det samme. Så god var den! Læs min anmeldelse af bogen her.

3. “ROOM” Af Emma Donoghue

Wauw. Andre ord havde jeg faktisk ikke, da jeg lagde fantastiske “Room” af Emma Donoghue fra mig. Bogen er et mesterværk, og jeg blev så forelsket i lille Jack og hans syn på verden. På mange måder er den så forfærdelig og så inspirerende på én og samme gang. (altså, jeg bliver ikke inspireret til at kidnappe nogen, rolig, det er livssynet, der inspirerer mig). Jeg har skrevet en masse om, hvor fantastisk bogen er, og det kan du læse lige her.

4. “LUX #2: ONYX” Af Jennifer L. Armentrout

Jeg startede på LUX serien i 2016, og jeg blev ret hurtigt bidt af serien, selvom jeg normalt ikke er til sci-fi. Armentrouts skrivestil er lige mig, og jeg får hurtigt læst mange sider, på kort tid – præcis som jeg ønsker med alle bøger. Den første bog i serien var rigtig god, men nummer to var om muligt endnu bedre. Jeg kendte nu karaktererne og var mere inde i, hvem mystiske Daemon var og hvilke farer, der lurede om hjørnet. Og så er katy jo bogblogger, hvad mere kan man forlange? 😉 Min anmeldelse af bogen kan du finde ved at klikke her.

5. “THE RESCUE” Af Nicholas Sparks

Nicholas Sparks’ bøger var de første jeg læste på engelsk, og derfor har hans litteratur altid haft en særlig plads i mit hjerte. I 2015 havde jeg desværre en dårlig oplevelse med én af hans bøger, og jeg har siden været bange for at tage en ny af hylden. Men i år skete det altså, og jeg hev “The Rescue” med på sommerferie. Lad mig bare sige, at min tillid til Sparks blev genskabt, og jeg går nu kun og funderer over, hvilken af hans bøger jeg næste gang skal kaste mig over. “The Rescue” var helt fantastisk, og jeg læste den på ingen tid. Han formår altid at skabe de bedste karakterer, og tragedien rammer altid til sidst. Man ved bare aldrig, hvad tragedien bliver. Men jeg elsker en god tudebog, så jeg er helt tilfreds med denne plotopbygning! Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

6. “FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM: THE ORIGINAL SCREENPLAY” Af J.K Rowling 

Behøver jeg at sige andet, end at jeg er kæmpe Harry Potter fan? Selvfølgelig var jeg vild med “Fantastic beasts”, for den trak mig tilbage ind i den magiske verden, jeg elsker så højt. Jeg var vild med at opleve den magiske kultur i USA, og J.K. Rowling har i sandhed skabt nogle nye vidunderlige karakterer, som jeg glæder mig til at følge videre. Min anmeldelser af bogen finder du her.

7. “SHADOW AND BONE” Af Leigh Bardugo

“Shadow and Bone” var faktisk den første bog, jeg gav 5 stjerner i 2017. Derfor skulle den naturligvis være en del af min top 10. Selvom jeg virkelig elskede bogen, har jeg aldrig fået læst videre i serien, hvilket jeg ærger mig lidt over. For “Shadow and Bone” var virkelig god! Jeg elskede at få lov til at læse om russiske myter (!!) og alle karaktererne gik rent ind. Min meget positive anmeldelse finder du her.

8. “IT ENDS WITH US” Af Colleen Hoover

Det her er klart en af mine Colleen Hoover favoritter. Faktisk tror jeg, at det er min yndlingsbog af hende. Bogen ramte mig. Jeg var virkelig blæst bagover, da jeg havde færdiglæst bogen. Jeg er altid meget begejstret for Hoovers bøger, men denne var noget helt særligt. Den tager nogle meget voldsomme emner op, og man lærer at forstå nogle ting, som man aldrig troede, at man ville forstå. Hoover er selv vokset op i et voldeligt hjem, og netop derfor kan hun beskrive det så godt, at man får gåsehud når man læser hendes ord. Bogen har mine højeste anbefalinger! Læs hvorfor jeg elskede bogen SÅ højt her. 

9. “A MONSTER CALLS” Af Patrick Ness

Der er altid de bøger, som man fortærer på en enkelt dag og knuselsker bagefter. “A Monster Calls” var sådan en bog for mig. Jeg havde længe været i en “reading slump”, og hver gang jeg begyndte på en ny bog, måtte jeg lægge den fra mig igen. Lige indtil jeg begyndte på denne bog. Bogen er ikke så lang, men den er så stærk hele vejen igennem. Den leger med følelserne og der er garanti for tårer, så er det sagt. Jeg var meget betaget af bogen, og det eneste jeg er ked af, er faktisk at jeg ikke ejer den illustrerede udgave, hvor Jim Kay så smukt har illustreret historien. Den må jeg anskaffe mig! Min anmeldelse af bogen kan findes her. Og hvis man vil læse lidt om mit forhold til illustrerede bøger, kan man læse med her.

10. “HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE: CARLS BOG” Af Naja Marie Aidt

Sjældent er der en dansk bog af en dansk forfatter med på min top ti, men denne bog fik ret hurtigt en plads. “Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage: Carls bog” af fantastiske Naja Marie Aidt er det bedste stykke poesi jeg nogensinde har læst. Alt i bogen går op i en højere enhed, og man er opslugt fra start til slut, trods det, at den er skrevet på en meget anderledes måde. Aidts historie gør ondt, og det sætter tankerne igang, når man læser hendes ord. Efter selv at have været igennem et dødsfald i min nære omkreds sidste år, var det rart at få på papir, præcis hvor kaotisk, det er. Alt flyver rundt, og Aidt gengiver det til mindste detalje på en så fin måde. Jeg vil huske denne bog til evig tid. Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

 

Det var så det! Ti helt fantastiske bøger, som alle har haft en forskellig betydning for mig i 2017. Nogle af dem vil ikke blive ved med at være favoritter, mens andre er kommet for at blive. Jeg vil gerne høre, hvilke bøger i har læst i 2017, som har gjort et særligt indtryk! Og hvis i har læst nogle af mine favoritter, hvad synes i så om dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *