Anmeldelsespolitik

Når jeg anmelder bøger er det på en skala fra 1-5 stjerner.

Mine anmeldelser er ofte over engelske bøger, hvilket skyldes at jeg altså elsker engelsk litteratur. Men endnu mere elsker jeg, at kunne fornemme, hvad en forfatter har tænkt, da han eller hun skrev bogen. Jeg synes, at de danske forlag er rigtig gode til at lave gode oversættelser, men jeg kan bare bedre lide at læse bogen på originalsproget.

De fleste af de bøger, jeg anmelder har jeg selv købt eller fået, og har altså på eget initiativ besluttet at anmelde. Derudover anmelder jeg bøger for Lovebooks.dk, som jeg får tilsendt i bytte med en ærlig anmeldelse. Lovebooks har været rigtig gode til at opsnappe det “hotte” i udlandet, og Lindhardt og Ringhof (som Lovebooks er en del af) er efter min mening dét forlag i Danmark, der følger bedst med, og derfor anmelder jeg med glæde deres udgivelser.

img_1235
Nå, men for at forstå hvad jeg anmelder efter, har jeg en lille oversigt over min stjerneskala:
  • 1 stjerne: Hvis jeg på ingen måde har nydt bogen, og flere gange har overvejet at lægge bogen fra mig ‘for good’, får den én stjerne af mig. Jeg vil ofte fortryde at jeg overhovedet har læst bogen. Jeg læser heldigvis meget, meget sjældent bøger, der tilhører denne kategori.
  • 2: stjerner: To stjerne er til de bøger jeg er blevet ved med at tro på, og derfor har slæbt mig igennem i håbet om, at den umuligt kan være så dårlig, og at der må komme noget godt. Jeg er formegentligt lidt irriteret over bogen og den tid jeg har brugt på den, når jeg kunne have læst noget meget bedre.
  • 3 stjerner: For mig er tre stjerner til bøger jeg har haft det fint med at læse, men som har haft nogle nedture undervejs. Det er bøger der ikke har gjort et kæmpe indtryk på mig, og som jeg godt kan glemme lidt, hvad egentlig handler om, når jeg tænker tilbage på den. En fin læseoplevelse, men ikke noget der vækker større følelser i mig.
  • 4 stjerner: Fire stjerner er til bøger jeg virkelig har nydt, og det er helt klart den rating jeg oftest giver. Jeg vil tænke tilbage på bogen, og have lyst til at genlæse den på et senere tidspunkt. Bogen har ikke manglet noget, men forskellen mellem 4 og 5 stjerner ligger i følelsen af tomhed. Efter en 4-stjerners bog vil jeg være glad for, at have læst en fantastisk bog. Ved 5-stjerners bøger føler jeg en tomhed over at have afsluttet noget så vidunderligt.
  • 5 stjerner: Og så til de 5 stjerner, som er til de bøger, hvor tomheden opstår, når bogen er færdiglæst. Jeg elsker bøger, der kan få mig til at tænke over den i flere dage efter. Det er bøger, jeg genlæser igen og igen, og de vil for altid være favoritbøger. Det er blandt de 5 stjerner, at hele Harry Potter serien ligger, og det giver nok en meget god indikation på, hvordan jeg bedømmer bøger i den liga.